sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Mistä on hyvä lenkki tehty?

Hyvä lenkki koirien kanssa vaatii hyvän paikan. Mä tykkään eniten pelloista ja hyvällä näkyvyydellä varustetuista metsistä. Jos metsä on liian tiheetä ja mutkaista, niin joutuu koko ajan olemaan varpaillaan ja kuikuilemaan, onkohan seuraavan mutkan takana joku. Hyvässä maastossa näkee kauas ja se on tärkeetä hyvän lenkin kannalta, koska sillon on helppo rentoutua.

Tarvitaan myös uusia paikkoja, isoja paikkoja. Mä oon valmis ajamaan vähän kauemmaskin, koska yleensä pienen matkan takaa löytyy parhaat metsät ja paikat. En mä jaksais hangata jotain Keravan kulmia pelkästään, vaan on ihana lähteä välillä ihan uusiin maisemiin. Koirillekin se on kivaa, kun on ihan uudet hajut ja paikat.

Sää on myös tärkeä tekijä. Mä tykkään syksystä (paitsi sillon kun sataa), koska on viilee, että saa pukea hyvin päälle, mutta ei palele eikä kuitenkaan myöskään hikoile. Syksyinen auringonpaiste on myös melkein jopa kauniimpi kuin kesällä, koska se tuo mukavaa lämpöä, ei tuskaista kuumuutta. Mulle tosin kelpaa kaikki kelit kunhan ei sada mitään märkää niskaan. Kesällä saa mennä uimaan kun on lämmin ja talvella saa rämpiä ja touhuta hangessa, koirat on molemmista äärettömän onnessaan.

Välillä on kiva lenkkeillä ihan vaan koirien kanssa kolmestaan, mutta aika usein tulee tehtyä pidempi ja parempi lenkki jos on seuraa, niin mulle kuin koirillekin. Jutellessa matka taittuu silleen huomaamatta ja koirilla on muitakin kavereita kuin toisensa.

Tänään mami näytti meille uuden ihanan reitin. Vähän päälle 9km tallusteltiin upeissa maisemissa ja tonne kyllä mennään vielä monen monta kertaa uudelleen. Kyllä kannattaa ajaa vähän matkaa, koska ei paljon ollu muita lenkkeilijöitä, vaikka reitti oli mitä upein. Täytyy vaan toivoa, että noi paikat pysyy "salaisina", niin saa jatkossakin vaeltaa ihan rauhassa. ;)

Lauman kahtiajako: tylsät ja hysteeriset. Kumpi kaksikko
menee edellä....? :)


Hieno yhteiskuva joopa jooEi kommentteja:

Lähetä kommentti