torstai 18. lokakuuta 2012

Tassuongelmia, ongelmatassu

Birrellähän aukes sillon jonku aikaa sitten toisen takajalan isoin antura. Luulin et se oli repiny sen johonkin pellolla, mutta nyt toisen etutassun antura meinaa alkaa harrastamaan samaa "kuoriutumista", niin ei taida enää mennä vahingon piikkiin.

Nyt ahkerasti pestään ja kuivataan, jotta tassu ei ole kostea ja pääsee paranemaan, koska niillä keinoilla parani toi takajalkakin. Ainakaan vielä ei ole auennut ihan niin isolta alueelta kun ton toisen sorkan osalta ja toivottavasti nyt pystytään estämäänkin sen leviäminen. Kaikissa tassuissa anturan pinta on sellasta ohuen, sileen ja pehmeen tuntusta. Ei lainkaan semmosta "kestävää".

Internetin ihmeellinen maailma kun nykyään mahdollistaa nopean ja laajan tiedonhaun ja sitä kautta on helppo etsiä kokemuksia kohtalotovereilta. Sain vinkkejä biotiinista, sinkistä ja raa'asta kananmunasta. Hetihän purkkivalikoimaamme liittyi Biotiini Forte, josta löytyy sekä se biotiini että sinkki. Kokeillaan myös vinkkiä syöttää pari kertaa viikossa raaka kananmuna kuorineen. Kun ei kuitenkaan ole kyse mistään myrkyistä (päinvastoin), niin ei sitä kokeilemalla mitään häviä. Varsinkin kun pemfigus -sairauksienkin riski on aina olemassa.

Mulla on tänään vapaapäivä niin tottakai vettä tulee ku Esterin perseestä. Bean kanssa käytiin sitten koirien ruokakaupassa viettämässä aikaa. On niin haastavaa, kun joutuu käyttäytymään ihmisiksi. Birrelle otettiin kalkkunaan siipiä pari kappaletta ja sellasella vauhdilla se toinen hävis kitaan, että tais maistua.

Mähän ruokin noi nykyään aina erikseen. Ensinnäkin turvallisuussyistä, koska ne syö nykyään niin paljon enemmän luita niin tahdon välttää sen kilpailutilanteen aiheuttaman ahmimisen. Haluun kuitenkin että ne luut syödään ja jauhetaan kunnolla ilman vaaraa. Toisekseen myös luuttomien ruokien syöminen on paljon rauhallisempaa, kun ei tarvitse vahdata toisen syömisvauhtia.

1 kommentti:

  1. Itse suosittelen Nutrolin-öljyä. Sillä olen saanut ihon ja karvan uusiutumaan kivasti. :)

    VastaaPoista