sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Duunarit

Koirien osalta ei oo juurikaan mitään uutta kirjotettavaa. Ne on ollu ahkerina mukana töissä ja käyttäytyneet oikein ihmisiksi. Birre aina välillä haukahtelee, mutta pääasiassa se osaa ihan hyvin käyttäytyä. Tosi hyvin huomaa miten rankkaa on pienille koirille toi työnteko, koska iltaisin on ollu hyvin hiljaisia koiria.

Asensin Beaan sellasen vihreen valon roikkumaan pantaan. Koska tota kokonaan mustaa koiraa ei pimeessä näe edes sitä vähää mitä porokoirasta paistaa. Toisekseen Bea liikkuu niin paljon nopeemmin kuin Birre, että senkin takia sen perässä pysyminen on haastavampaa. Nyt meillä on sellanen vihree valo joka pomppii pimeydessä. :)

Me ollaan jotenki Bean kanssa ruvettu tajuamaan, että miten seurataan. Bea tekee sen temmolla, innolla ja sellasella hauskalla riemulla. Se osaa sen eteenpäin menemisen lisäksi kääntyä niin liikkeessä kuin paikallaan ja sen bravuuri on meidän oma viritys seurata peruuttaen, koska Bea osaa senkin.

Kotitreeneinä ollaan vedetty ihan perusjuttuja ja -käskyjä. Back to basics, kun tajusin että etenkin Bealla tahtoo mennä niinkin akrobaattiset käskyt kuin "istu" ja "maahan" toisinaan sekasin. Niitä ollaan hinkattu ja hangattu paremmin päähän meille molemmille ja kyllä tää taas alkaa sujumaan.

Vielä pitäis vähän lisää aktivoitua koirien suhteen ja koen välillä rajuja omantunnontuskia niiden tylsistymisestä, mutta parannan tilannetta koko ajan. Pakkohan mun on osottaa olevani maailman paras ja reippain koiranomistaja, koska tää pentukuume pahenee pahenemistaan. ;) Suurta tuskaa tuottaa meillä duunissa käyvä 4-5kk raitapaitainen lk holskuvauva. Herranen aika se ipana on ihana!!

Onneks mulla on tässä vielä henkinen taistelu kesken, että sopiiko mun laumaan paremmin se kauan haaveiltu ruskea porokoira vai esimerkiks just tollanen hörökorvanen raitapaita vai olisko sittenkin joku pikkukoira vai ehkä sittenkin vielä joku muu...

Mun oma personal trainer!

Järvenpään Lemmenlaakso <3

Lempparissa on näkyvyyttä ja tilaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti