torstai 8. marraskuuta 2012

Sijoitus

tuhlasin sijoitin tänään koiriin aika isolla rahalla. Ostin molemmille Zero DC Short -valjaat, punaiset tottakai. Beahan ei oo koskaan voinu sietää valjaita, mutta nyt päätin, että sen on aika opetella sekin ihme.

Beassa kuitenkin on tota virtaa niin haluun opettaa sen vetämään valjailla. Tehokkaampaa treeniä vähän pienemmälläkin lenkillä. Alkuun kuitenkin se vaan joutuu pitämään niitä päällään, että oppii elämään niitten kanssa rennosti, jännittyneellä koiralla vedättämisellä ei saa kuin murhetta aikaan. Tavotteena olis ainakin päästä kiskomaan pulkkaa tai kelkkaa joskus.

Koirat sai myös Hurtta Lifeguard hihnat (150cm). Ne on sellaset hysteerisen kirkkaan pinkit ja ne ympäriämpäri kiertävät heijastinpinnat on niin sairaan kirkkaat. Niissä valjaissa kiertää myös ympäri heijastimet, joten nyt pitäis koirien ainakin näkyä. Mun näkyvyys kun saatais vielä kohilleen niin menis jo aika hyvin.

Sen lisäksi ostin Murren Kanakasvis-mixiä ja Sikakasvis-mixiä. Birren tassut näyttäis lupaavasti olevan jo voiton puolella ja päivä päivältä näyttää paremmalta! Pidän sen kuitenkin ihan täysin terveeksi asti Kanakasvis-mixillä, kalkkunan jauhelihalla ja siivillä. Sit kun saadaan koira täysin terveeksi niin on helpompi lähteä selvittämään, oliko aiheuttajana jokin yksittäinen ruoka-aine vai esimerkiks kuivamuonat ylipäänsä.

Toi Birren koko tassujen räjähtäminen voi myös olla monen sattuman onneton summa. Koska oikeastaan ainahan sillä on ollu jotain oireita kuivamuonista ja useimmiten ne on oireillu tassujen kautta. Että siellä on voinu olla joku lievä tulehdus tai tulehduksen alku suolistossa päällä jo pitkään ja noi tassuthan räjähti pahiten aika lailla samaan aikaan juoksujen kanssa. Eli siinä olis voinu se hormonimyrsky päästää sieltä pöpöt riehumaan ja tulos oli mitä oli. Toivon sormet ja varpaat ristissä, että tää paranemisen suunta nyt olisi pysyvä ja jatkuisi näin lupaavasti. Tassunpohjien iho on kuivaa ja vaaleaa ja punoitus näyttäisi olevan lähinnä karvoihin tarttunutta, rakkuloita, anturoiden kuoriutumista ja kutinaa ei enää ole.

Koirat oli tänään mukana töissä ja pitkä työpäivä teki tehtävänsä: molemmat on ihan rättiväsyneitä. Huomenna on ansaittu vapaapäivä ja on luvattu ihan huippuihanaa aurinkoista säätä! Oon jo valmiiks niin hyvin hyvin onnellinen. :)

Työn uuvuttama porokoira.. :)
Ootan talvea jo niin urpolla innolla, et lätkäsen tähän loppuun kuvia mökiltä Porvoosta talvelta 2010. Birre oli hoikka ja Bea oli muutenvaan niin kamalan pieni rimppakinttu. <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti