maanantai 5. marraskuuta 2012

Viihdettä

Eilen mä sen keksin! Oltiin illalla treenikentällä hyppimässä tavallista hyppyestettä ja A-estettä, kun mä sen hiffasin: me mennään Bean kanssa agilitykurssille!

Mähän en tajua agilitysta (vai agilitystä? Häh?) yhtään helvetin mitään ja mulla on koira joka ei osaa hypätä. Tai osaa se, silleen tasajalkaa neliskanttisesti. Meillä on siis opettelemista molemmilla. Se on kuitenkin nopee ja energinen koira joka on myös ketterä ja sillä on loputon motivaatio tehdä ja oppia. Tarvii vaan opettaa mut opettamaan.

Vastapainona agilityn energisyydelle on tässä suunniteltu taas aloitettavaksi kaikkia nenää vaativia juttuja. Nenän kautta pitää keskittyä ja laskea kierrokset sellaselle tasolle, että aivotyöskentely on mahdollista. Kaikki aivotyötä vaativa toiminta tasottaa (ja väsyttää) Beaa todella tehokkaasti ja noin hysteeriselle koiralle se tekee enemmän kuin hyvää. Mä kuitenkin haluan, että koira osaa myös rauhottua ja työskentely voi tapahtua myös matalimmilla kierroksilla.

Mutta enivei, me lähetään kokeilemaan agilitya heti kun vaan sopivan tuntunen (sijainti ja ajankohta mätsää) ryhmä löytyy! Me ollaan ihan just Cruftsin suurin ohjelmanumero. (Jos joku itse treenaa/on treenannut kivassa paikassa niin saa vinkata!)

Birre opettaa miten tää tehdään rauhallisesti.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti