keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Arjen haasteet

Montaa koiraa voidaan mainostaa kuinka se on valiota sitä ja mestaria tätä. Kuinka on voitettu tämmöstä ja pärjätty tommosessa. Paljon menestystä, titteleitä, palkintoja ja arvonimiä. Mutta kuitenkin sen hohtavan verhon takaa paljastuu yhtälö joilta ei onnistu normaali arki.

Mä vasta kun olen pikkuhiljaa lämpeämässä tietyille lajeille ja jopa muodostelen pienimuotosia tavotteita ja suunnitelmia, niin mulle on aina ensisijaisen tärkeää ollu sujuva arki. Se on ollu se mun ainoa tavote itselleni ja koirilleni. Sujuvaa arkea on jokapäiväisen elämän sujuminen koirieni kanssa niin, ettei mun tarvitse jatkuvasti miettiä ja murehtia tai jopa vältellä tiettyjä tilanteita ja kohtaamisia.

Tavoiteltavaa arkea on se, että koirat osaa olla yksin kotona rauhassa. Ne osaa olla hiljaa ja mikä tärkeintä - stressaamatta. Tosin aika harvoin stressitön koira mitään meteliä pitääkään. Helppoon arkeen kuuluu myös koirat, jotka osaa huokaista syvään ja ottaa rennosti, vaikka olisi vähän tylsempikin päivä takana. Luonnollisesti mukavaa jokapäiväistä elämää takaa varma ja tasapainoinen lauma. Tasapainoisessa laumassa jokainen tietää paikkansa eikä turhaa kyseenalaistamista järjestyksestä tapahdu.

Mukavaa arkea on myös rento ulkoilu yhdessä. Osataan kulkea hihnassa yhdessä ja erikseen, voidaan ohittaa kaikenlaisia koirakoita rennosti. Mulle arkeen kuuluu myös hyvä luoksetulo, että koirat saa myös juosta paljon vapaana. En tiedä voiko missään virallisessa lajissa olla koskaan täysin valmis. Mun mielestä ainakaan arjessa ei voi olla. Tilanteet kehittyy ja muuttuu jatkuvasti niin on löydettävä keinot pitää kaikki langat omissa käsissään. 

Sellasta mutkatonta ja murheetonta normaalia elämää. Sitä ei valitettavasti takaa tai todista mitkään hienot nimet, arvot ja palkinnot. Joten, mä vaikutun kun näen omistajan koirinensa ihan normaalissa tilanteessa, joita tulee vastaan joka päivä. On toki hienoa ja ihailtavaa, kun hallitsee esimerkiksi jonkin lajin ja on siinä hyvä, mutta valtaosa käsittääkseni elämästä koiran kanssa on ihan vaan sitä arkea. Siksi annan niin paljon arvoa sille, että koiran kanssa on helppo olla ja elää aina, joka tilanteessa.

Helppoa arkea on myös toimeentulo esimerkiksi lenkkikavereiden kanssa. Ei
tarvitse olla parasta kaveria eikä edes leikkiä muiden kanssa, mutta toimeen on
tultava samassa ilmakehässä ilman rutinoita. Vähintään hihnassa, mieluiten
tottakai vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti