torstai 13. joulukuuta 2012

Tassuja ja luomuruokaa

Vähän rakentelin tossa kauniita kuvasarjoja Birren tassuista. Nyt en oo niitä ainakaan pariin viikkoon hoitanu silleen hysteerisesti ja tassunpohjat on pysyny nyt ihan itsestäänkin kuivina ja vaaleina. Etutassuista on punotus ruvennu ihan selvästi vaalenemaan, mutta pääasia, että ne tassujen pohjat näyttää ja tuntuu terveiltä. Vielä on matkaa täysin esittelykelpoisiin tassuihin, mutta suunta on erinomainen verrattuna lähtökohtaan.

Lähtökohta oli tämä. Märkivät, tulehtuneet tassunpohjat,
kuoriutuvat anturat (kahden jalan just toi isoin antura).

Kolmisen viikkoa eliminaatiodieetin alottamisen jälkeen. Tässä kohti
käytiin läpi myös antibioottikuuri ja tassuja hoidettiin pesemällä
kaksi kertaa päivässä ja antibioottivoiteella (jonka tosin omin luvin
vaihdoin Basibact-puuteriin, koska voiteella tassut olivat
jatkuvasti märät ja sitähän juuri piti välttää?!).
Kuvat otettu eilen 12.12. Punotusta on edelleen, mutta se on  vain
karvoissa, tassunpohjat on vaaleat ja kuivat.
Eipä tätä voi mitenkään helpoksi projektiksi sanoa. Mutta ei voi mitään, noiden mussukoiden vuoksi meen vaikka pää edellä seinän läpi, jos niiden hyvinvointi sitä vaatii.

Tänään kokeiluun lähti tattaria ja pellavansiemeniä, molemmat luomuversioita. Pellavansiemeniä siksi, että niin iso osa hyvinvoinnista lähtee sisältäpäin ja mähän haalin kaiken minkä luvataan tekevän hyvää vatsalle ja suolistolle. Tota pellavalimaa oon nähny hepoille käytettävän niin kauan, että miksikäs en lähtisi koirillekin liottelemaan. Tattaria otin kokeiluun, koska aion kokeilla Birrelle Murren Poro-Mixiä ja siinä on mukana tattaria, niin voin jo etukäteen testata sen sopivuuden nyt ton hepan lihan kanssa, koska se on sille tuntunu sopivan hyvin.Tänään koirille tuli vapaapäivä, koska mulla on tosi kipee olo. Yritän saada levättyä tän illan, että jaksan huomisen vielä rehkiä töissä niin sitten on kaksi vapaapäivää ja saa tervehtyä kunnolla. Porokoira ainakin nukkuu ihan tyytyväisenä sohvalla, että ehkä ne mulle yhen lepoillan antaa anteeksi.

2 kommenttia:

  1. Hui mikä muutos tassuissa! Mutta onneksi hyvään suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aika pitkä ja tuskallisen hidas prosessi kyllä ollu. Mutta nyt se on jo useamman viikon ollu tolleen hyvänä, että hoitamattakin tassut pysyy tossa kunnossa kuin noissa toissapäivänä otetuissa kuvissa. Enköhän mä siitä vielä koiran saa taas askarreltua kasaan. :) Ensi vuoden puolella olin aatellu uskaltautua joihinkin ihan pienen pieniin näyttelyihin, niin täytyy saada esiintymiskelposet sorkat. ;)

      Poista