torstai 10. tammikuuta 2013

Porokoirasta vetokoira

Tätä ette kyllä ikinä usko, porokoira veti lenkillä! Käytiin nyt illalla ihan koko perheen voimin sama reilun 5km lenkki kuin toissapäivänä, koirat taas valjaissa.

Hihnojen virittäminen yhteen lähempää koiria on ollu ihan huippujuttu ton porokoiran kannalta! Koska se ei voi hakee musta tylsäilyseuraa laahustamalla mun jaloissa, vaan Bea kiskoo sitä sinnikkäästi eteenpäin, niin kappas vaan kuinka jaksaa porokoira oikeasti ravata koko matkan eikä vaan hölkätä.

Ja porokoiran hyväksi on nyt kyllä sanottava myös se, että se melkein puolet matkasta oikeesti veti, uskokaa tai älkää! Ei se nyt ihan Bean tyyliin ruopinu paloja irti asfaltista painaessaan härän raivolla eteenpäin, mutta liina pysy kireellä, eikä vaan lerputtanu U:n muotosena. Hei voi vitsi tätä hienon fiiliksen määrää!

Puolessa välissä matkaa vyö meni Jiille ja mä pystyin tsemppaamaan porokoiraakin vetämään pikkasen kovempaa. Ajoittain se jopa otti pientä etunojaa ja laski ihan kunnolla painetta valjaalle. Voi ettien että kuinka mä olenkaan ylpeä mun pikkuisesta pullukasta, kyllä mulla tulee vielä olemaan ihan valtavan hieno valjakko! :)

Iltapalaa, nam!

1 kommentti:

  1. En muista ilmoitinko jo, mutta tunnustusta pukkaa: http://metaphnora-dogs.blogspot.fi/2013/01/new-blog-love-tunnustus.html

    VastaaPoista