perjantai 4. tammikuuta 2013

Ruokintapäivitys

Birren päänvaivaa aiheuttaneet tassut on nyt saatu kuntoon. Takatassuissa on karva vielä sellasta vaaleanpunaista, mutta ne olikin kaikista pahiten punaset siinä pahimmassa vaiheessa. Nyt kuitenkin tassunpohjat on ollu monta viikkoa ehjät, kuivat ja vaaleat vaikkei niitä ole hoidettu mitenkään.

Eliminaatiodieetin ruokavalioon kuului hevosen jauheliha ja luut, kasvissoseet vihreistä kasviksista ja tattaripuuro. Hyvin tuloksin mukaan saatiin ujutettua poro (liha, sisäelinjauheliha, Murren Poro-Mix). Sen sijaan kokeilin pienen määrän kalkkunan jauhelihaa, niin tassut vastasivat parissa päivässä menemällä punaisiksi. Eli ei kalkkunaa.

Tänään ostin kokeeksi pussillisen lampaan luita. Olis aika sairaan hyvä juttu jos toi lammas toimisi, koska sitten Birrellä olis tavoiteltava minimi kolmesta eri eläimestä lautasella. Ja se taas vähentäis mun stressiä saada ruokavalio monipuoliseksi. No pitää vaan toivoa parasta. Sinänsä tilanne on kuitenkin hyvä, että sillä on jo joitain varmoja aineita mitkä sille sopii. Niillähän se tuskaa on, jotka ei oo vielä löytäny sitä ainuttakaan sopivaa ruoka-ainetta. Mun on helppo kokeilla eri juttuja, kun on joku varma resepti mihin palata ja yrittää sitten uudestaan jos meneekin mönkään.

Mutta edelleen jaksan hehkuttaa sitä miten hyvin toi ruoka tolle porokoiralle maistuu! Niin kauan mä katoin sitä kuivamuonan räkimistä pitkin lattioita ja nyt se syö oikeesti innolla. Ihanaaaa. :)

2008/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti