sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lupaus koiralle

Täten nyt teen kirjallisen ja julkisen lupauksen. Teen lupauksen koiralle, jota olen monessa asiassa ja tilanteessa epäillyt jo ennakkoon. Olen epäillyt sen kykyä hillitä itsensä ja käyttäytyä ihmisiksi. Olen epäillyt sen kykyä toteuttaa liikkeitä ja temppuja häiriön alla samoin kuin hiljaisella kotipihalla treenatessamme. Koulutuksessa se viimeistään osoittaisi aivottoman luontonsa ja mistään ei tulisi mitään. Ja sitä kautta epäillyt, onko mun ollut tollaselle apinalle mahdollista opettaa mitään oikein ja hyvin.

Täten siis lupaan kirjallisesti ja erittäin julkisesti maailman ihanimmalle Bealle, että jatkossa luotan siihen. Lopetan aiheettoman epäilyn ja luotan siihen. Koska se ansaitsee sen. Meidän ihka ensimmäisessä arkitokossa Bea osoitti ylittävänsä kaikki mun alhaiset odotukset taivaan korkeudelta. Bea näytti miten hieno keskittymiskyky sillä on ja miten se pystyy toteuttamaan liikkeitä ja temppuja koirakoita täynnä olevalla kentällä tasan yhtä upeasti, kuin kotonakin.

Seuraamispainotteisella koulutuskerralla Bean katsekontakti oli liki järkkymätön. Se teki käännöksiä ja temponvaihteluja tasan mun tahtiin. Ringissä tehtiin seuraamista pujotellen toisia koirakoita. Bea oli hieno. Se ei vilkaissutkaan ohittavia koiria, kun seisottiin pujoteltavina ja meidän pujotteluvuorolla se ei nähnyt muuta kuin mun naaman, koska sitä kautta saa ne ihanat namit mun nyrkistä. Bea teki kaiken juuri niin kuin piti.

Maailman paras Bea <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti