sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Oireita

Kun painiminen tassujen kanssa on saatu kuriin (nyt tassut on jo aivan terveet, eli tota viimesen rivin vähäisintäkään punoitusta ei enää ole), oli vuoro saada ihan tuoretta oiretta ja ongelmaa kehiin. Tällä kertaa oireet ilmenivät vatsan iholla märkivänä ja erittäin kutiavana....en tiedä mitä toi on. Iho paksuuntui, muuttui tummaksi ja kutisi niin helvetin paljon. Toi tumma möhnä oli ihan kuin todella ohutta rupea.

Ensimmäisessä kuvassa iho on vielä märkivä ja haisi todella pahalle (erään veikkauksen mukaan mahdollisesti hiivaa tai joku vihainen bakteeri taas). Toisessa kuvassa iho kuivui ja tumma möhnä alkoi kuoriutumaan pois. Viimeinen kuva on otettu tänään. Koira ei enää kutise, iho ei haise pahalta, "ruven" alta paljastunut iho näyttäisi silmämääräisesti olevan ihan normaalia ja tervettä ihoa.

Oli todella näin lähellä, ettei kipitetty taas lekuriin, mutta niin me vaan otettiin ja selvittiin kotikonstein. Erittäin hellällä ja kosteuttavalla shampoolla pestiin masua ja kuivattiin hyvin. Birre vietti liki kaiken ajan mun ollessa kotona selällään, ettei iho pääse hautumaan ja märkimään lisää. Onneks toi on maailman helpoin koira hoitaa. <3

Hellää pesua, paljon ilmakylpyjä, mietoa hydrocortisonia ja ruokavalio takaisin pelkkään lampaaseen ja hevoseen (epäilen oireen aiheuttajaksi peuraa tai merilevää, joita se sai melko lähekkäin oireiden alettua). Näillä keinoin saatiin oireet ihan parissa päivässä kuriin ja paraneminen alkoi kohisten. Mikäli kotihoidon apu ei olisi näkynyt niin nopeasti, olisi ollu pakko kipaista tohtorin luokse, mutta hyvä näin.

Tassujen kanssa taisteleminen ja niiden hoitaminen opetti sinnikkääksi näissä asioissa. Hydrocortison vei pois tuskaisen kutinan, joka oli suurin huoli, koska koiran oli niin tuskainen olla. Ilman kutinaa oli helppo keskittyä hoitamiseen ja sitten paraneminen olikin nopeaa. Silti, nää on niin syvältä. Oon miettiny Birren sterilointia koska tää juoksujen välissä oleva monen kuukauden valeraskaus- ja hormonisekoilu todennäkösesti monikymmenkertaistaa nää idioottimaiset reaktiot. ARGH.


1 kommentti: