tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vähän parempi koiranomistaja

Mä heräsin eilen reippaana vähän ennen kahdeksaa ja suunnittelin meneväni koirien kanssa linkomaan palloa Tuusulanjärvelle. Päivitin sängystä käsin säätiedot puhelimella ja tuloksena saatu -21C oli liikaa. Mulle. Varmuuden vuoksi kipitin vielä alakertaa katsomaan siitä "oikeasta" mittarista, mutta myös sen mielestä oli aivan liian kylmä. Varsinkin mun toppahousut on rikki, ilman ei pärjää. Piste.

Tänään mä sen silti tein. Heräsin taas ennen kahdeksaa, pakkasin koirat heti autoon ja kohti järveä. Ja voi sitä rauhaa! Ei yhtään ketään yhtään missään, pelkkää omaa rauhaa ja koirilla tilaa juosta. Otin tosiaan pallolingon mukaan ja nyt pääsin todella testaamaan miten pitkälle sillä pallo lentää. Lensihän se. Reilun 45min koirat sai pinkoa minkä kintuistaan pääsivät (Bean vuoro olla hoikistumiskuurilla, sen kyljistä on tullu aika pehmoset...) ja jopa Birre innostu oikein tosissaan juoksemaan.

Ehdottomasti paras tapa alottaa aamu, koska ite heräsin ulkoillessa hyvin ja kun sitten kymmenen jälkeen lähdin töihin, molemmat koirat oli tyytyväisinä nukkkumassa eivätkä korvaansa lotkauttaneet mun lähdölle. Harmi etten voi luvata tästä tapaa, koska tunnen kyllä itseni ja tiedän miten hyvin sängyllä on tapana pitää musta kiinni aamusin. :)

Toisaalta, kesä lähestyy ja valon määrä vaan kasvaa koko ajan. Valoisuus piristää. Toisekseen, mun on nyt opeteltava ahkerammaksi ja opeteltava heräämään aikaisin, koska kohta se on "pakko" tehdä joka ikinen aamu. Lisään loppuun vielä kuva"vihjeen" tähän liittyen. ;) 

Sekin hyvä puoli aamuisin ulkoilussa on, että illalla voi huoletta rojahtaa sohvalle väsyneenä. Ei ole mikään pakko lähteä enää illalla lenkille, jos tuntuu että askel painaakin aivan liikaa. Niin paljon hyvinä puolia, mutta yksin musta tähän ei olisi. Onneks kohta on eräs pieni kannustin, joka tarvitsee mun aikaani niin ennen kuin jälkeenkin työpäivän. 


Kuva: Jonna Löytynoja / Kielapihkan

9 kommenttia:

 1. Voi jeeeeee! <3 Minkä ikäinen tuo pieni söpöliini nyt on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla tulee kolme hurjaa viikkoa täyteen. Eli noin kuukauden päästä olis pieni pyörremyrsky talosa.. :)

   Poista
  2. Ihanaa! Tulee pitkä kuukausi :D Samoihin aikoihin meillekin toivottavasti ilmoitetaan että urosheeleri on syntynyt :) Kyllä tää odottavan aika on ihan äärettömän pitkä...

   Poista
  3. Joo niin tulee, mutta oon onnistunu järjestämään niin paljon ohjelmaa, että kyllä se nopeesti menee. Ja ennen kuin huomaankaan, mulla on kädet entistäkin enemmän täynnä töitä. :)

   Onnea teillekin odotukseen! Mullahan meni siinä määrin suunnitelmat uusiksi, että narttuhan mulle piti tulla, mutta kun syntyi vaan uroksia. Tykkäsin yhdistelmästä ja kasvattajasta niin paljon, että näinhän siinä sitten kävi ja mäkin lähden ensimmäistä kertaa kokeilemaan elämää uroskoiran kanssa :D

   Poista
 2. On se söpö. :p Ja pentukuume senkun vaan pahenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on liikkeellä ;) Lupaan PALJON ylisöpöjä pentukuvia...

   Poista
 3. Lisäilin sun blogin luettavien listoille!

  Ja onnea tulevasta pennusta, itse olin juuri matkassa astutusreissulla, eli jos käy hyvä tuuri, niin nelisen kuukautta ja mullakin on pentu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän peukkuja, että kaikki menee suunnitelmien mukaan! :)

   Poista