tiistai 21. toukokuuta 2013

Mun kauniit porokoirat

6 kommenttia:

 1. Oikein on kaunis kuva kauniista eläimistä :D

  Ja hei tää kuulostaa nyt oudolta, eikä tartte vastata jos et halua, mutta mietin, että missä päin suomea mahdatte asustaa? Kysyn vain, koska aiemmin tänään koiralenkillä näin nuoren naisen joka kävelytti ihan Birreä & Kaukoa muistuttavaa parivaljakkoa :D Muistui sitten tämä blogi mieleen (uusi lukija tässä hei), ja mietin että olitko se sinä vai oliko jollakulla vain hyvin samannäköiset koirat!

  VastaaPoista
 2. Me asutaan Keravalla Keski-Uudellamaalla :) Tänään ainakaan en oo ollu muuten ku kaikkien kolmen kanssa liikkeellä niin ehkä en ollutkaan minä. :) Missä päin maailmaa havainnon teit?

  VastaaPoista
 3. Ookei, se oli siis joku ihan muu :) Etelä-pohjanmaalla, seinäjoen seudulla tämä havainto tuli tehtyä.

  Olivat kyllä niin näiden sun koiriesi näköisiä! Ja se Kaukoa muistuttava koiruus oli ihan selkeästi suht saman ikänen pentukin vielä..! Klooneja/sukulaisia liikenteessä? :D

  VastaaPoista
 4. No Kaukon veli kyllä muistaakseni asuu Seinäjoellla! :D

  VastaaPoista
 5. Oivoi mä oon niin ihastunut tähän blogiin ja sun koiriin!:)
  Meillä on porokoira yksi roduists, mitä olen harkinnut toiseksi koiraksi. Moni on vaan pelotellut, ettei ne sovellu harrastuskoiriksi itsenäisyytensä ja miellyttämishalun puutteensa kanssa. Vähän outoa sinänsä, koska muistaisin joskus porokoiria olleen agilityn sm-kisoissa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä. Voisin joskus pohdiskella ihan kokonaisen kirjotuksen verran, että millanen porokoira on harrastuskoirana. Ei se samanlainen motivaatiopommi ole kuin moni muu rotu, mutta ei ne ihan mahdottomiakaan voi olla, kun ovat viime vuosina niin kovasti yleistyneet harrastuspuolella.

   Porokoiran kanssa vaan pitää löytää juuri ne oikeat tavat motivoida ja treenata. Birre on aikanaan otettu ihan vaan kaveriksi ja luultavasti osaan sitten joskus Kaukon osalta kertoa huomattavasti paremmin, että millanen harrastuskoira porokoira on, kun sen kanssa tähdätään siihen alusta asti. Birrelle esimerkiksi ei opetettu koskaan leikkimistä palkaksi ja siksi se syttyy leluihin nykyään aika laimeasti. Sen takia nyt Kaukolle on paljon vahvistettu mm. vetoleikkien riemua, että siitä saa sitten yhden vahvan palkkausmuodon.

   Porokoirat ei ole semmosia iilimatoja (jos verrataan vaikka Beaan, jossa tosiaan on ainakin labukkaa ja belgiä) jotka olis ihan intopallona tarjoamassa kaikkea tekemistä koko ajan. Työtä niiden kanssa joutuu tekemään eri tavalla.

   Ja agilitypuolella porokoira ei oo ehkä se ykkösvalinta jos tähdätään oikein menestykseen, koska ne ei oo yleensä järin nopeita. Siinä missä nää agilityratojen täyttämät yleisimmät agirodut kiitää salamannopeesti maata pitkin, niin porokoirat silleen hassusti pomppien laukkaa eteenpäin. Mutta hauskoja ne kyllä on, ehdottomasti. ;D

   Poista