sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hammaslääkärissä

Mä en oo koskaan tullu kysyneeks, että mimmosissa tilanteissa pennuilta käydään ihan poistattamassa hampaita tohtorin vastaanotolla. Mulla on kai käyny hyvä tuuri näiden kaikkien kolmen kanssa, kun maitohampaat on "itsestään" kimpoillu pitkin seiniä.

Tai siis. Mun koirilla on aina pentuaikana ollu omat hammaslääkärit. Nää on semmosia hammaslääkäreitä, jotka oottaa kunnes pennulla on tarpeeks tukeva ote lelusta ja sitten alkaa hampaita ropisemaan. Joskus on sanottu, että tulee vino purenta jos kasvavilla hampailla vetää vetoleikkejä, mutta mä en oo vielä koskaan uskonu sitä varotusta ja priimat purennat noilla aikuisilla ainakin on.

Tänään oli Bean vuoro olla hammaslääkäri. Kaukolla oli yläkulmurit suhteellisen jämäkästi edelleen kiinni ja uudet puski jo ahkerasti läpi. Niinpä heitin koirille patukan. Pidin itse kahvasta kiinni, ensin patukkaan tarrasi Kauko ja sitten Bea. Vimmasin, hetsasin, Bean hurjimman raivon hetkellä päästin kahvasta irti. Kun Kauko seuraavan kerran irrotti patukasta ja avasi suunsa, näkyi vaan suun täydeltä verta. Se maiskutteli kummissaan hetken aikaa, kunnes leikki jatkui. Sinne meni ne kulmurit. Kaikki. Nyt on uusilla tilaa kasvaa.

Juhannuksena Titon kanssa vetoleikeissä irtoili poskihampaita. Tässä ja tässä kuvassa voi nähdäkin suussa verta. Harmittaa vaan ihan urpona, etten yhtään hammasta oo saanu talteen. Poskihampaista näyttäis olevan vielä ainakin yks irtoamassa. Se jo vähän heiluu, mutten ällötykseltäni kykene kiskomaan sitä irti. Täytyy antaa koirien vetoleikkiä pelkästään sisällä, jos sitten saisin edes yhden hampaan talteen. Ehkä.

Bean harvahampaat sillon joskus kaaaaauan kauan sitten. :)

1 kommentti:

  1. Tito on oiva hammastohtori...
    Niitä hammaksia vetelin kyllä aika surutta Titolta pienenä. Jos tuntui siltä, että kohta lähtee, otin pihdit ja nappasin pois. Eerikan (töistä) koiralta nappasin ihan sormin muutaman pois. Jos ne on lähdössä jo, pieni nykäsy ei hallaa tee. Voisin kutsua itseäni jo lähes ammattilaiseksi eli nyt tulee neuvoja oppineelta, kokeneelta ja viisaalta.

    VastaaPoista