sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Huomenta(ko?)

No johan nyt on! Nukkumattia ei koskaan sitten näkynytkään, joten otettiin ihanan viileän ja hiljaisen aamuyön aksailut kaikkien kolmen kanssa. En enää muista monelta mentiin kentälle, mutta aika tarkalleen klo 4.25 lähdin ajelemaan kotia kohti, joten varsin aikasessa on oltu.

Ensin otettiin Kaukon kanssa hurjaa ralliputkea. Nyt putki oli S:n muotoisella mutkalla ja sieltä se lapsi rymisteli kuin vanha tekijä konsanaan. Kävi hakemassa palkkalelun ja ampaisi uudelleen putkeen. Ja uudelleen. Ja sitten vielä uudelleen.

Pystyin myös jättämään junnun ongelmitta maahan, istumaan tai seisomaan matkan päähän putkesta ja mennä itse lähelle putkea jo valmiiksi. Siinä se tapitti varmasti ja odotti käskyä. Sitten se kiihdytti hiekka pöllyten ja oikein rysähti putkesta läpi. Ihanan hullu lapsi.

Matalaa puomia Kauko muisteli myös. Huimaa vauhtia kiidettiin puomilla, mutta varsin mainiosti myös toimi jarrut kontaktille nameja mussuttelemaan. Ja vapautuksesta riemuhepulilla putkeen ja putkesta takaisin putkeen ja vielä kerran. Putki on hyvä juttu. Se on ihan paras juttu.

Birre ei ole aamutyyppi. Ei sitten mitenkään päin. MIKÄÄN ei ollu palkkana tarpeeks hyvä ja se vaan lusmuili ja haaveili. Olisin mä varmaan kauheella sirkuksella saanu siitä kiskottua jotain ilon pilkahdusta irti, mutta kohtuullisen matkan päässä oleva ihmisasutus piti volyymit varsin maltillisina. Puomista Birre tykkää, joten lopetettiin vauhdikkaaseen puomiin. Sitten arvon Rouva Porokoira meni takaisin autoon nukkumaan. (Normaalistihan Birre saa raivarin autossa, kun jonkun muun kanssa tehdään, koska sehän osais itse kaiken paljon paremmin ja haluais päästä pätemään. Tähän aikaan aamusta autossa oli ihan jäätävän hiljasta...)

Lopuksi pieni ilopillerimme Bea. Muutama kohtuullisen helposti aseteltu hyppyeste, putki, puomi, A-este, vielä yksi hyppy ja meidän mielettömän upee rata oli valmis. Kolme ensimmäistä estettä oli tosi helppoja ja Bea sai ensimmäisellä yrityksellä niistä ihan jäätävän hepulin. Ilman aivoja ja korvia se sinkoili pitkin kenttää riemukohtauksen kourissa. Myönnän, mua nauratti. Ihan urpona.

Uusi yritys. Kolme helppoa hyppyä, tiukka käännös koirasta katsoen vasempaan, hyppyeste, S-mutkalla oleva putki, puomi (oikeaoppisesti jarrutti takajalat kontaktille ja etutassut hiekalla, jeejee!) , A-este ja helppo hyppy loppuun. Sain juosta. Ai helvetti että sainkin juosta ja kovaa. Mutta kyllä oli hauskaa voi hitsi sentään!

Jos Kaukon henkilökohtanen lemppari on putki ja Birren puomi, niin Bealle se tuntuu olevan A-este. Se juoksee sitä edestakas puolelta toiselle palkkalelun kanssa naama onnesta irvistyksessä. Kummallista porukkaa...

Kerran Bea keksi puomilla jotain todella mystistä ja yhtäkkiä tasan keskellä puomia näin kuin hidastetussa filmissä, kuinka koira ponkasee ilmaan, suoraan kohti mua ja nappaan sen ilmasta kiinni. Tänkkaad ei ollu unihiekkaa silmissä, olis muuten tullu hurja pudotus. Täysin refleksien varassa kaappasin ilmassa lentävän tykinkuulan tiukasti syliini ja vasta sitten rupesin miettimään, että mitähän äsken just tapahtu... Noh, tekeville sattuu, mutta onneks nyt ei oikeasti sattunut!

Kaikille kolmelle on kelvannut hiljattain ostettu Flying Dogin Mineral Drink. Täytyy myös muistaa aina mahdollisuuksien mukaan pitää taas Bealla Back on Trackin loimea päällä, koska se on taas lakannu venyttelemästä ja tuntuu vähän jähmeeltä. Takin edes suunnilleen säännöllisellä käytöllä Bea venyttelee paljon useemmin ja on mun mielestä vetreempi.

Ehkä mä vaan kuvittelen. Paitsi ton venyttelyn, sitä se ei oma-alotteisesti meinaan tehny oikeastaan ikinä, ennenku ostin sille ton loimen. Ja nyt ei ole käytetty takkia, niin on loppunu venyttelykin. Birrehän venyttelee melkein aina herätessään yleensä sekä etu- että takapään, mutta vähintään edes toisen, mutta ei Bea. Muistilappu otsaan "Koirat hierojalle!"

Nyt taidan hipsiä suihkuun ja laittaa koirille aamupalaa. Sitten on ihmisten aamupalan vuoro ja sen jälkeen otetaan Kauko kyytiin, nokka kohti Ylöjärveä ja suuntana Agirotu 2013! Tosin ihan turisteina. Toistaseks.

Viime viikonlopun mökkitunnelmia... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti