tiistai 9. heinäkuuta 2013

Päivitetty lelukori

Harmittelin joku aika sitten koirien varsin tyhjää lelukoria. Hiljalleen on haalittu lisää leluja ja mitä kummallisemmista kätköistä löydetty vanhojakin yksilöitä. Ne on vaan niin kauan olleet kadoksissa, että tuntuvat jo ihan uusilta!


1. Jalkapallo. Birren suurin pakkomielle ja järjen kadottaja. Jalkapallon kanssa Rouva Porokoira irtoaa kaikista henkseleistään ja meteli on sen mukainen. Helppo tapa pistää koko lauma liikkeelle ja kuitenkin pitää pakka hyvässä hengessä vaikka onkin kyse erittäin kiihkeästä jahtaamisesta ja pallon hallitsemisesta. Pallo on löydetty ulkoota.

2. Vinkulelut. Hyviä palkkaamisessa, vingutus nostaa kierroksia ja innostaa koiraa todella paljon. Vinkuvat lelut on koko lauman suosikkeja. Vihreä pallo JataPetistä, keltainen koira saatu Murren Murkinasta.

3. Köysipallo. Kauko on ainoa, joka tällä edes joskus jaksaa leikkiä. Aika tylsä lelu. En muista mistä ostettu.

4. Kun kotona asuu lauma, on köysilelut pakollisia. Vetoleikeissä joku köysistä on liki päivittäin. Halpoja, kestäviä, ihan perushyviä leluja. Sininen ostettu JataPetistä, keskimmäisestä en muista, punavalkoinen saatu lahjaksi joskus vuosia sitten.

5. Köysipallo käsilenkillä. Tämä on kestävistä köysileluista ollu suosituin. Erityisesti Kauko ja Bea jaksavat kiskoa tätä hyvin monena päivänä viikossa ja rajusta kohtelusta huolimatta se on edelleen loistavassa kunnossa, mennyt ainoastaan likaiseksi, mutta ei mistään kohti rikki. Toisin kuin noissa suorissa köysileluissa, tässä ei ole niitä hapsuja, jotka on kiva massuttaa ensimmäisenä irti ja sitten oksennella niitä pitkin mattoja. Me tykätään! Ostettu Murren Murkinasta.

6. Berran fleece-narulelu ja "tavallinen" narulelu. Nää on ihan huippuja! Mun koirat on melko pehmeitä suustaan, joten ote esimerkiksi patukasta ei aina ole välttämättä kovin pitävä. Nää narulelut sen sijaan on ihan huippuja, koska pehmenevät käytössä ja kaikki kolme mun koirista ottavat näistä todella jämäkät otteet ja saa kiskoa ihan niin kovaa kuin sielu sietää, mutta ote pitää silti. Meijän lemppareita! Fleece ostettu JataPetistä ja tavallinen Murren Murkinasta.

7. Ultimaattisesti maailman paras aktivointilelu. Tätä nyt tuskin erikseen tarvitsee esitellä, mutta mä hurraan tän nimeen ja teen aaltoja. Käytössä ollut eniten kunkin koiran pentuaikana yksin jättäessä. Rauhoittavaa, mutta mukavaa tekemistä. Ajan myötä myös koirat on oppineet uusia tapoja tyhjentää Kongia, kuten tiputtamalla sitä maahan. Ostettu Murren Murkinasta.

8. Ihan perus narupallo. Kelluu, joten on käytetty vesileluna. Rajusta kohtelusta huolimatta edelleen kuin uusi, joten tottahan toki me tästä tykätään! Ostettu Dog & Catilta.

9. Kelluva kumi-dummy on ollu kovassa käytössä tänä kesänä! Todella hyvin kolmen koiran hampaissa kestänyt vesilelu, joka värinsä ansiosta myös näkyy todella hyvin. Vesilelujen ehdoton suosikki. Ostettu Murren Murkinasta.

10. Rakas vinku-siili vuosien vuosien vuosien takaa. Ei se enää kovin hyvin piippaa, mutta on muuten ehjä. Birren suurin inhokki ja se ahdistuu suuresti kun tätä vinguttaa ja sekös on hauskaa. Yleensä vaan loppuu leikki lyhyeen, koska Rouva Porokoira takavarikoi lelun itselleen ja sittenhän ei ole enää kenelläkään kivaa. En muista lainkaan mistä ostettu.

11. Tennispallot. Kestosuosikkeja. Pallolingon kanssa täydellinen yhdistelmä. On vinkuvaa ja ei-vinkuvaa. Ostettu vähän sieltä sun täältä, mistä aina halvimmalla isoimman määrän saa.

12. Patukoita. Koko jengin yhteisiä leluja ja hyvänä päivänä treenipalkkoja. Juuttipatukka (saatu lahjaksi!) ja musta syntek-patukka Murren Murkinasta, vaalea karvapatukka löydetty treenikentältä hylättynä (Bean suosikki!).

Oliko kiva tai tylsä selostus?

Bea valitsee oman lempparinsa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti