maanantai 9. syyskuuta 2013


2 kommenttia:

 1. Pakko kysäistä kun itsekin omistan lähes puoli vuotiaan poropojan, niin onko Kaukolla hirveästi metsästysviettiä? Kun itsellä vähän pelkoperseessä et jos tuota jässikkää pitää pellollakin vapaana niin yksi rusakko ja koira on kadonnut siliän tien :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kaikkien kolmen kanssa alusta asti ollu aika ehdoton siinä, että esimerkiks kun nähdään hihnassa toisia pupuja/lintuja/oravia/ihanmitävaan, niin niitä kohti ei hyökitä, ei yritetä jahdata eikä mitään muutakaan. Hihnassa sitä tilannetta on helppo kontrolloida. Ensisijasesti tietysti vahvistan luoksetuloa aina kun mahdollista ja parhaani mukaan tehny siitä maailman ykkösjutun.

   Mutta esimerkiks jos Kauko vaikka ulkona jää kyyläämään lintuja, niin murahdan sille varotukseksi, että ei käy ja palkkaan, kun se luopuu tuijottelusta. Pienempänä jos oikein jäi tutka päälle, niin saatoin takaosasta kääntää sen poispäin kohteestaan. Monessa muussa asiassa odotan kaikessa rauhassa koiralta sitä toivottua reaktiota, mutta tää on yks niistä joissa haluan oikasta käytöksen oikeaan suuntaan välittömästi.

   Irtiollessa ei Kaukon kohalle oo vielä osunu esimerkiks pitkäkorvia, mutta linnuista se osaa jo aika pätevästi olla välittämättä. Mä haluan koiria pitää niin paljon vapaana, että nää on näitä harvoja asioita, jossa oon totaalisen ehdoton. Poikkeuksia ei sallita koskaan, ikinä, missään. Tää on näillä toiminu ihan jees ja tyttöjen kanssa on joskus oltu heittelemässä palloa samalla nurmikentällä rusakoiden kanssa ilman ongelmia. Siihen tähtäillään Kaukonkin kanssa, se olis aika unelmaa.

   Ja kaikenvaralla on tietysti perisuomalainen perkele, jota säästellään aina siihen ultimaattiseen hätään. Ja se lähtee semmosella voimalla, että muutaman kilometrin säteellä kaikkien veret seisahtuu. ;) Heh heh..

   Ainhan koiran päästäminen hihnasta on riski, ihan aina. Mutta mulle on niin tärkeetä voida pitää koiria irti ja antaa niiden juosta, että otan sen riskin ja teen paljon töitä sen eteen, ettei niitä vahinkoja sitten pääsis tapahtumaan. :)

   Poista