maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuinka koiraihminen olet? -testi

Tämän testin on luonut Koirablogin ylläpitäjä ja se on Koirablogin omaisuutta. Testin luotettavuus on taattu vuosien tutkimustyöllä, johon on osallistunut tuhansia koiraihmisiä koirineen. Kysymykset liittyvät koiriin kaikilla mahdollisilla tavoilla ja vastausvaihtoehtoja jokaiseen kysymykseen on kolme: A, B ja C. Vastausten pohjalta analysoidaan tarkasti tulos.

1. Kuinka monta koiraa omistat?

 • A. 0-1
 • B. 2
 • C. Olen lopettanut laskemisen...

2. Miten vietät vapaa-aikasi?

 • A. Ystävien kanssa, kuntosalilla, hyvien elokuvien parissa.
 • B. Ystävien kanssa, kuntosalilla, koiran/koirien kanssa lenkkeillen.
 • C. Koirien kanssa metsässä/pellolla/missävaan missä on tilaa! Ja tietysti treeneissä.

3. Kuinka paljon aamupalassasi on koirankarvoja?

 • A. Ei yhtään tai korkeintaan yksi, jonka saa helposti nyppäistyä pois.
 • B. Muutamia, eivät haittaa syömistä.
 • C. Ei häiritsevästi. Toisinaan saattaa jopa erottaa juustoviipaleen karvojen seasta!

4. Miten käytät palkan?

 • A. Laskuihin, vuokraan, ruokaostoksiin, vaatteisiin ja elokuviin.
 • B. Laskuihin, vuokraan, ruokaostoksiin, vaatteisiin ja toisinaan ostan koiralle/koirille jotain mukavaa.
 • C. Riippuu koirasta, vanhimman kanssa patukka kainalossa ja nuorimmalla toimii namialusta - eikun siis aa! Oli kyse rahasta! No siis, jos koirien uusien petien, kuppien, hihnojen, valjaiden, patukoiden, kapuloiden ja muun kuukausittain uusittavan jälkeen jää rahaa, niin maksan vuokran ja syön itse euron makaronipusseja loppukuun. Tarpeen vaatiessa makaronit voi jättää väliin.

5. Kuinka paljon käytät aikaa ja rahaa koiran/koirien ruokintaan?

 • A. Omien ruokaostosten yhteydessä ostan pussin Pedigreetä ja täytän kupin kerran päivässä.
 • B. Eläintarvikeliikkeen myyjän suosittelema kuivaruokamerkki, sisältää lihaa yli 40%.
 • C. Itse valittu kuivaruokamerkki (eläintarvikeliikkeen myyjä oli epäpätevä, samoin eläinlääkäri), sisältää lihaa ihan minimissään 65%, viljaton, maissiton, ei lisäaineita, ei säilöntäaineita. Lisäksi tasasesti vaihdellen sian, naudan, kalkkunan, broilerin, hevosen, poron, lampaan ja peuran jauhelihaa sekä tietysti oikeita raakoja luita hampaiden hyvinvoinnin takaamiseksi. Lisäksi kuudesta eri purkista lisäravinteita kunkin meneillään olevan treenikauden mukaan. Ruokavalio kirjattu ylös päiväkirjaan ja sitä analysoidaan tarkasti kuukauden välein, jotta voidaan tehdä tarpeelliset muutokset.

6. Koira hyppii sinua vasten, sinä...

 • A. Yrität väistää ja harmittelet vaaleiden housujesi likaantumista.
 • B. Toppuuttelet innokasta kaveria ja rapsuttelet koiraa hyväntuulisesti. Vaivihkaa pyyhkäiset liat vaatteiltasi, mutta eipä tuo nyt niin iso juttu ole. Omatkin koirasi joskus saattavat innoissaan hypellä vasten.
 • C. Otat suurella ilolla kaverin vastaan. Kuraiset tassunjäljet ja kuolavanat eivät millään tavalla erotu arkivaatteistasi, tuskin muistat housujesi alkuperäistä väriäkään enää. 

7. Mitä tarkoittaa vapaapäivä?

 • A. Nukkumista pitkään, pieni kävelylenkki koiran kanssa, kodin siivousta ja loppuilta ystävien seurassa.
 • B. Nukkumista pitkään, vähän pidempi kävelylenkki koiran kanssa, ehkä jopa ihan metsässä tai käydään vaikka koirapuistossa. Ehkäpä opetan koiralle jonkun uuden tempun tänään?
 • C. Herätyskello soi 4.15. Ensimmäisen koiran kanssa hakumettään, sitten TOKO-kentälle seuraavan koiran kanssa ottamaan parin tunnin treenit, sitten pikaisesti käydään voittamassa yhdet epäviralliset agilitykisat (ihan vaan harjotusmielessä), kaasu pohjassa porukalla tekemään peltojälkeä, loppuilta suunnitellaan seuraavia treenejä. Väsyttää, nälättää ja ehkä vähän vituttaakin, koska siellä agikisoissa koira teki putkelta muurille vähän huonon tien, koska ohjasin huonosti. Menetän tämän vuoksi yöunet. Ruikutan asiasta puhelimessa, chatissa ja vähän blogissakin.

8. Kuinka monta vaatekertaa juhlavaatteita omistat?

 • A. Koko vaatekaapillisen! Niiden lisäksi muutamia arkivaatteita, lenkkivaatteet ja pilatekseen sopivat trikoot.
 • B. Muutaman. Lähinnä perus arkivaatteita ja lenkkeilyyn sopivia urheiluvarusteita.
 • C. En tiedä, en käy juhlissa, joten en tiedä mitä kaapin perukoilta löytyy. Kisoissa pärjää samoilla vaatteilla niin suorituksen aikana kuin palkintojenjaossakin. Ja viime kisoissa muuten kävi tietkö silleen, että...

9. Mitä muut tietävät koirastasi/koiristasi?

 • A. Ystäväni tietävät koirani nimen, se riittää.
 • B. Ystävät ja tutut tietävät nimen ja rodun. Jotkut muistavat ehkä jopa iänkin. Kertoilen toisinaan heille koirani kuulumisia ja kerron sen hauskoista tempauksista.
 • C. Kaiken. Ihan kaiken. 

10. Koirasi tuijottaa, kun syöt rahkaa, mitä teet?

 • A. Syön rahkani loppuun.
 • B. Syön rahkani loppuun ja annan tyhjän purkin koiralle nuoltavaksi.
 • C. Syötän joka toisen lusikallisen vuorotellen koiralle ja sitten itselleni. Samalla lusikalla.

TULOKSET:

Eniten A-vastauksia:

Onneksi olkoon, aivotoimintasi on likimain normaalia. Koira on sinulle lähinnä kuin kaunis koriste-esine. Luultavasti suosit pieniä ja helppoja, mahdollisesti turkkirotuja, jotta saat toteuttaa etäistä hoivaviettiäsi harjailemalla koirasi turkkia. Harkitset kissojen hiekkalaatikon ostamista kylpyhuoneeseesi, jotta voit välttää koiran kanssa ulkoilun esimerkiksi sateisella säällä, te kumpikin kun inhoatte sitä tasapuolisesti. Kotiintulostasi ilahtunut koirasi saa osakseen paijailua sylissä ja namipaloja herkkukorista. Ulkona koirasi on kuriton ja räksyttävä pikkuhirviö, mutta näet vain oman pikku kultamussukkasi. Ystäväsi eivät pidä sohvalta heille murisevasta pikkuperkeleestä. Peset koiran joka ulkoilun jälkeen, muuten valkoinen sohvasi likaantuu.

Eniten B-vastauksia:

Ole varovainen, olet melkein vaaravyöhykkeellä. Sinulla on kuitenkin vielä muutakin elämää kuin koirat ja osaat puhua ihmisten kanssa muustakin, kuin vain koirista. Koirasi on mahdollisesti joku keskikokoinen ja helpoksi mielletyn rodun edustaja, kuten tolleri. Vietät koirasi kanssa melko paljon aikaa ja olet opettanut sille joitain temppuja ja se osaa esimerkiksi kävellä hihnassa vetämättä. Olette mahdollisesti käyneet yhdessä jonkun kurssin ja muut koiria omistavat tuttavasi kadehtivat hyvin käyttäytyvää koiraasi. 

Eniten C-vastauksia:

Oi voi. Omistat jo niin monta koiraa, että sekoilet jatkuvasti niiden nimissä. Siksi olet keksinyt kaikille yhteisen luoksetulokäskyn, koska muuten niiden kutsuminen luo kestäisi aivan liian kauan. Kaikki ulkoileminen ja ylipäänsä ovesta ulos lähteminen ilman edes yhtä koiraa ja treeniliiviä on aivan ajanhukkaa. Olet tehnyt koirien omistamisesta ja niiden kanssa tekemisestä käsittämätöntä ydinfysiikkaa, jota ymmärtävät ainoastaan aivan yhtä sekaisin olevat treenikaverisi (opetat itse muuten seuruun paljon paremmin kuin kukaan heistä). Tiedät mitä tarkoittavat sheippaus, 2x2, 2on2off, pakote, takapalkka ja tunnari. Ei-koiraihmiset ovat kaikonneet elämästäsi aikoja sitten, etkä ole itseasiassa edes huomannut sitä. Koirasi ovat arjessa joskus ehkä hieman kurittomia, mutta hei, ainakin ne toimii helvetin hyvin treenikentällä!

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihana blogi ja niin paljon hyviä kuvia! saispa iteki aikaseks filmattua enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mulle toi kamera on kasvanu jo melkein kiinni naamaan... :)

   Poista
 2. Hauska testi ja mielenkiintoinen blogi :). Tulosten perusteella vaaravyöhykkeellä ollaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Kannattaa olla varovainen, kohta olet jo aivan menetetty tapaus...

   Poista
 3. Mulla taas meni vastaukset puoleksi b:n ja puoliksi c:n. Mitäs tästä päätellään?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallinen analysaattori kertoo, että B-C -tasatilanteessa tulos kallistuu C:n puolelle. Olet jo niin pitkällä vaaravyöhykkeellä, että paluuta ei ole. Otan osaa..

   Poista
 4. Ihana testi! Nauroin etenkin kysymykselle nro 4, mulle kun tuli tosiaan mieleen ensimmäisenä se, miten koiria palkkaan... :D Muuten pysyin kyllä valtaosassa vastauksista suht turvallisesti B:n puolella.

  VastaaPoista
 5. perhana. C kuvaa mua täysin. Se yhteinen luoksetulokäsky on ollu jo vuosia "porot!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa, hyvin monessa kohdassa kaikella lämmöllä ajattelin sua. <3

   Poista