perjantai 8. marraskuuta 2013

Respect

Annoin koirille äsken kalkkunan kaulat ja jossain vaiheessa jymähdin tiukasti seuraamaan niiden touhuja. Ihminen voi tuskin koskaan oppia näkemään kaikkia koirien hiuksenhienoja eleitä, mutta näen niitä nyt jo paljon enemmän kuin vuosia sitten.

Bea söi oman kalkkunan kaulansa ensin. Se meni portille pällistelemään Kaukon syömisiä ja vain ihan pienellä vilkaisulla Kauko sai Bean kääntymään pois. Ihan pieni vilaus vaan, että hei tää on muuten mun ja Beahan tietysti kilttinä tyttönä väisti.

Sitten omansa sai syötyä Birre. Se oli toisen portin takana ja ihan omin avuin avasi portin (huoh...) ja tallusteli Kaukon portin taakse pällistelemään. Kauko jauhoi suussaan isoa palasta, pysäytti pureskelun puoleksi sekunniksi ja silloin Birre kääntyi pois. Ei se vaadi sen enempää.

Ruokakupeista syötäessä aletaan aina päivystämään toisten kuppeja tyhjäksi ja putipuhtaaksi nuoltavaksi. Mutta odotetaan silleen sivistyneesti. Voidaan istua aika lähelläkin, mutta ei tungeta ja ängetä. Ja jos syöjä kokee kaverin olevan liian lähellä niin pysähtymisellä saa toisen ottamaan etäisyyttä.

Tästä kaikesta antaisin kunnian aikalailla melkein kokonaan Birrelle. Se on niin Bealle kuin Kaukollekin pentuaikana opettanut erittäin selvästi, ettei toisten kupeille tulla. Se ei ole satuttanut pentua, mutta kiroillut sen verran uskottavasti, että pienen sydärin partaalla on käyty. Ja se on pysynyt aika hyvin muistissa.

Toki mäkin olen toisinaan joutunut tunkemaan lusikkaani siihen soppaan ja vähän muistuttelemaan, että mikä on ok ja mikä ei, jos kaveri on ollu liian lepsulla tuulella. Mutta pääasiassa näissä asioissa voin olla maailman onnellisin tästä koirien välillä vallitsevasta kunnioituksesta.

Just tällä viikolla yhtenä iltana annoin kaikille raa'at ydinluut ja niitä mussutettiin sulassa sovussa kosketusetäisyydellä kaverista. Kun suurimmat herkut oli raavittu päältä niin muutamaan otteeseen luut vaihtoivat omistajaa ja taas takaisin. Ei rutinaa, pälyilyä tai muutakaan sekoilua. On täällä siis ainakin jotkut palaset kohdallaan. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti