lauantai 9. marraskuuta 2013

Talvisuunnitelmia

On alettu jo vähän odottamaan talvea. Kaikille kolmelle koiralle on missio ja niiden toteutustapaakin on jo vähän hahmoteltu. Kysehän on siis noista vetojutuista.

Birren kanssa tavotellaan vauhtia ja revittelyn riemua ja erityisesti sen ylläpitoa. Eilen illalla ensimmäistä kertaa sitten viimetalven Birre sai yllensä ihka oikeat Titolta lainatut huskyvaljaat. Joustava liina tiukasti ranteen ympäri hirtettynä kävelin eteenpäin, Tuksu hiippaili oikeaan suuntaan ja sillon lens vinkupallo. Ja sillon myös läks Tuksu.

Tuksu viime talvena Pöyhösen ja Novan kanssa!
Se oli itseasiassa ihan vallan jopa uskottava. Birre pinko palkkansa perään ihan mainittavasti vetäen, että mun hätäpäissäni jalkaan vetämät läpsyttimet lenteli oikeelle ja vasemmalle. Aattelin vaan, että jos vähän mummoillaan. Mummolla oli eri suunnitelmat...

Vaikka jotkut prot sanoo, ettei pitäis käyttää jänistä, niin onneksi Birren kanssa ei ole niin tarkkaa. Näen ihan hyvin Birren jonkun kokeneemman kaverina vetämässä jonkun toisen valjakon vanavedessä. Hei se on Tuksu, pääasia että se vetää ja että sillä on kivaa. Siinä on Tuksun missio.

Bean haaste on vaativampi. Sehän halvaantuu valjaista ja ne on sen mielestä vastenmielisintä koko maailmassa. Joten Bean missio talvelle on oppia nauttimaan juoksemisesta valjaat päällä ja kaverin rinnalla. Edistymisen määrä voi muuttaa suunnitelmia, mutta toistaiseksi en edes haaveile liinan kiinnittämisestä valjaisiin tänä talvena. Ollaan tavotteessa, jos se noissa huskyvaljaissa (ne on pahimmat, koska koskevat sitä joka puolelta) pystyy juoksemaan kaverin vierellä ilosesti ja vauhdilla laukaten.

Huskyvaljaita Bea joutu eilen pitämään toista tuntia ihan kotioloissa. Ensimmäisen vartin se seiso paikallaan eikä tainnu liikkua muuta kuin silmät sinne ja tänne. Sitten se horju pitkin seiniä ja lopulta alko syömään luuta. Heittelin sille myös nameja pitkin lattiaa, että joutu liikkumaan valjaissa joka suuntaan ja kääntyilemään. Tein myös pienen esteen, jotta valjaat heilahtelivat selän päällä. Alkuun se oli KAMALAA!!! mutta aika äkkiä se meni ohi ja niiden kanssa hyppiminenkin oli ihan ok.

Ulkona vapauttelin Beaa namialustalle. Ensin se ravasi ihan kippurassa, mutta hiljalleen alko vapautumaan ja ravisteli useamman kerran selkeesti rentoutuneempana. Ja uskokaa tai älkää, mutta lopuksi se monen monta kertaa laukkas alustalle! Ei silleen ihan täysillä spurtaten, mutta laukkas kumminkin. Se oli jo ihan mieletön erävoitto. Nyt sillä on taas valjaat yllänsä. Laitoin valjaat sen kummempia kyselemättä ja heti perään menin pakastimesta kaivelemaan raakoja luita. Johan unohtu panikointi ja ahdistus ja ihan rennosti se tossa mussuttelee luuta.

Herra Nipsukin sai lainaan omat huskyvaljaat. Ensin se pukitteli valjaissa kuin villihevonen, mutta sitten äkkäsi vanhat ydinluut pöydän alta ja siihen unohtu se valjaiden kanssa rimpuilu. Sitten niitä riisuttiin ja laitettiin takasin päälle ja se oli Kaukon mielestä tosi jees. Tai siis se pukeminen oli sitä, että yritin tähtäillä niitä kaikkia remmejä ohi siitä avoinna louskuttavasta kidasta..

Ulkona Kaukokin teki pikkupätkiä liinassa välillä namialustalle ja välillä tyhjästä ilmaantuvalle lelulle. Ja on noissa metrin pitusissa jaloissa ja silakkavartalossa voimaa. Semmosia isoja hevosmaisia harppauksia voimalla vääntäen. Käsi ojossa koitin heilutella jalkojani tarpeeksi nopeesti, kun Nipsu otti ja lähti.

Talvella Nipsun on tarkotus ottaa lyhyitä vetopätkiä konkarikaverin kanssa. Kaukossa on kuitenkin vauhtia ja intoa, niin luultavasti se pysyy ystävämme Titon matkassa ihan kivasti. Sen näkee sitten, ainakin siinä on pätevä kaveri opettajaksi. Kaveripiirissä on tätä nykyä onneksi jos jonkinlaisia koiria ja yhteisillä retkillä löydetään varmasti sopivia pareja. Siihen asti Kaukkis kuitenkin harjottelee sitä, että valjaat päällä on sikakivaa ja saa mennä ja tehä ihan eniten täysillä.

Jos nyt ollaan ahkeria tänä talvena niin kuka tietää, ehkä sitten seuraavana talvena mulla voi olla jo ihan omista koirista kasattu valjakko! Suunnitelmia on jo, ei puutu kuin talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti