sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Motivaatiopiikki

Viikon päästä maanantaina meillä alkaa koirien kanssa uutta, jännää ja innostavaa. Koska siitä eteenpäin meillä on jatkossa ainakin kevääseen asti joka toinen viikko maanantaisin ja lauantaisin hallivuoro. Siis semmosessa paikassa, missä on niitä oikeita harrastajia!

Ollaan koirien kanssa lenkkeilty ahkerasti, mutta kaikki muu aktivointi on ollu vähän vähissä. Sisällä tahtoo tila loppua kesken, joten kaikki se vähäkin tekeminen on ollut hyvin pientä. Kapulaa on opeteltu pitämään suussa ja vähän temppuiltu ämpärin päällä, mutta ei mitään ihmeellistä.

Ja ulkona tiedetysti pakkaslukemat on ollu niin järeitä, että mielummin on pysytty liikkeessä ulkosalla ettei pääse vilu yllättämään. Lenkin lomassa on toki tehty pikkusen juttuja, kuten pieniä seuruupätkiä.

Kaikista ihanin talven tuoma sivuvaikutus on Birren mielentila. Se on ihan mahdoton lenkillä! Rouva Porokoira säntäilee ja sinkoilee, haukkua räksyttää ja raivoaa yksinään. Jos siitä karkaa puksahdus jostain syystä, niin se ei vaivu ahdistukseen ja paineeseen vaan jatkaa riehumista ja porsastelua. Parasta. On ihan parasta kun maailman kiltein ja huolestunein koira on tuhma. :)

Ja odotan niiin paljon, että Rouva Porokoira pääsee aksaamaan! Se ei ehkä ole nopea tai ketterä tai osaava, mutta on sillä ainakin hauskaa. Se loikkii silleen porokoiramaisen hassusti eteenpäin, tekee hienoa puomia ja omasta mielestään vauhdikasta putkea. Se yrittää varastaa lähdöissä ja tuttuun tapaan huutaa paukuttaa liki koko ajan. Äänekäs Tuksu on onnellinen Tuksu. :)

Bea kävikin tossa joku aika sitten osteopaatilla ja jotain selän pientä jumia (jonka osteopaatti sai jo siinä samalla auki) lukuunottamatta oli hyvässä kunnossa oleva koira. Ajattelin myös porot viedä kyseiselle osteopaatille tutkittavaksi, että tuntuuko näin päällisin puolin olevan kaikki ihan ok. Uskaltaa sitten vähän paremmin mielin treenaillakin, jos ja kun kaikki on liikkuvuuden puolesta kunnossa.

Reilu viikko vielä odotellaan ja suunnitellaan ehkä vähän jo etukäteen treenejä ja sitten päästään halliin säännöllisesti. Jee! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti