perjantai 14. helmikuuta 2014

14.2.2013

Kesällä 2012 mä sen tajusin. Tajusin mulla olevan paikka auki yhdelle jopa harrastuspätevälle koiralle. Moninaisista rotuvaihtoehdoista huolimatta veri edelleen veti kohti porokoiraa. Tutkin, etsin, kyselin ja pohdiskelin sopivaa kasvattajaa. Erinäisistä syistä kohteekseni valikoitui Kielapihkan.

Kyttäämäni pentue oli laitettu aluilleen ja jännitys alkoi. Ensin epäiltiin emän jääneen tyhjäksi, kun mahaa ei juurikaan näkynyt. Loppumetreillä jotain pientä vauvamasuksi kutsuttavaa tuli esiin ja toiveet heräsivät taas. Ystävänpäivänä 14.2.2013 olin kotona raastavassa yrjötaudissa, kun puhelimeeni poksahti ensimmäinen tekstiviesti: "Yksi uros syntynyt."

Voih, mullehan tulee narttu! Toivottavasti ne loput sitten on narttuja! Toinen tekstiviesti: "Toinen uros syntynyt." Jepajee. Kolmas tekstiviesti: "Kolmas uros, ei lisää tulossa." Olin maani myynyt. Se niin kovasti toivottu ja odotettu lapsi jäi sitten saapumatta ja mun etsintäretki alkaisi taas alusta.

Mutta.

4 vuorokautta vanhana

4 vrk.

En tiedä miksi, mutta löysin itseni uudelleen ja uudelleen tutkimasta näiden pläskimarsujen kuvia. Viikkojen kuluessa näin niistä videoita ja kuulin kehittyvistä luonteista. Ja videoilta näin, että yksi näistä kolmesta oli totaalinen paskapää. Se isoin ääliö joka runnoi ja liiskasi muita, nylkytteli, riehu ja sikaili. Se oli röyhkeä, riehakas ja sillä oli mieletön asenne. Yhtäkkiä oli jo sovittu päivämäärä, jolloin menisin pentuja katsomaan. Siis MITÄ?!

Ja silloin mä näin ensimmäisen kerran livenä koiran, joka sillä reissulla sai kutsumanimen Kauko.

6vk

6vk

Se oli juuri sellainen älyvapaa räyhäkäs idiootti. Se vaan juos ja riehu ja ulkona koko maailma oli vaan yks suuren suuri seikkailu. Pieni pullea perkele pureskeli mun paidasta hihat riekaleiksi, järsi kameran kaulanarua ja sitten vaan riehu ja räyhäs ja raivos. Mä rakastuin. Se oli just semmonen hullu, jollasta olin toivonu.

Niinpä viikon päästä tästä ajettiin uudelleen Pohjanmaalle ja kotimatkalla meitä oli yksi enemmän.Kauko nukku koko pitkän neljän ja puolen tunnin matkan kohti uutta kotia. Se ei pelännyt tai ollut pahoinvoiva. Se ei piipannut tai pyörinyt. Se vaan nukku. Herätin sen pissalle pari tuntia ennen kotia ja reippaana miehenä lirutettiin pissat keskelle huoltoaseman pihaa ja mentiin autoon jatkamaan unia.

Perillä se oli kuin kotonaan, kuin se olis aina täällä ollutkin. Tomerasti häntä pystyssä pieni pullero pomppi Birren ja Bean perässä ilman epäröinnin häivääkään. Sisällä se pisti heti ranttaliksi. Riehui, repi, puri, raivosi ja möyrysi sylissä. Pieni pyörremyrsky oli saapunut kotiin.

Vuoden aikana on...

..rikottu jäätä.

..riehuttu ja oltu hivviötä.

..opittu puhumaan koiraa.

..saatu vatsapöpö ja jouduttu lääkäriin. :(

..toivuttu lääkärireissusta ja oltu jo oikein
reipasta poikaa kotimatkalla.

Mikäli se ei ole tullut kaikille vielä selväksi, niin olen ollut alusta asti korviani myöten rakastunut tohon koiraan. Se on kaikkea sitä mitä toivoin! Kauhulapsi on sosiaalinen, avoin, räyhäkäs, riehakas, hyvähermoinen, rohkea ja vähän tyhmäkin. Se juoksee ja painii Bean kanssa, pitää mummelinkin liikkeessä ja kotona on semmonen rutisteltava kainaloinen.

4kk järkyttävä nipsueläin.

5,5kk

6kk

9kk

On leikitty pienenä kilttien isojen kanssa...


..ja isona leikitty kiltisti pienempien kanssa.
On myös tapahtunut jotain pientä kasvamista.Kaukosta on tullu niin hirmuisen komea nuorimies..

...ja samalla se on edelleen se täysin sama
ääliö, joka onnellisena tuo
mulle itse repimänsä pedin palasia...

Riehakas leikkijä...

..joka ei hyydy ikinä..

..mutta herttainen pikkupoika, joka tarpeen tullen on hyvin
hyvin huolissaan maailman parhaasta kaveristaan.

Huomionkipeä possunenä.

Vuoden aikana on vähän ehkä opeteltu jotain...

..mutta ei mitenkään järin vakavasti..

..ja kaikista tärkeintä on aina pitää hauskaa niin sillon menee varmasti
PUTKEEN!

Vuodessa on otettu tuhansia kuvia, varmaan satoja minuutteja videota ja tästä päivityksestä tulisi kilometrin mittainen, jos tunkisin kaikki mun lempparit tähän. Niin tai näin, Kielapihkan Jonnalle valtava kiitos maailman ihanimmasta Kaukosta! Päivääkään en ole katunut päätöstä avata sylini tälle pienelle miehelle. Rakastan tätä koiraa niin paljon!

PALJON ONNEA MAAILMAN RAKKAIN KAUKO 1v!3 kommenttia:

  1. Onnea maailman rohkeimmalle ja pätevimmälle Kaukolle! :)

    VastaaPoista
  2. Kääk mua itkettää! Onnea Kau ❤️!!!

    VastaaPoista