lauantai 29. marraskuuta 2014

Birre vs Sianliha 0-6 (herkille varoitus verisistä kuvista)

Birrehän on ollu jo tosi kauan ihan vaan siipikarjalinjalla. Ei sitä ole hyvällä tahdollakaan voinut täysin terveeksi julistaa, mutta tilanne on ollut edes suunnilleen hallinnassa ja koira on ollut oikein iloinen ja virkeä.

No ruoka-aineiden sopivuus ja epäsopivuus on aika helppo testata kokeilemalla niitä. Tänään siis kaikki koirat sai megalihaisat possun rintaluut ja voi sitä herkuttelun riemua! Iloinen rouskutus raikui pienessä yksiössä ja koirat oli tyytyväisiä. Kunnes sitten kotimatkalla poikkesin mummolan kautta. Koirat oli ehkä tunnin verran autossa, kunnes lähdettiin kotia kohti. Paitsi etten päässyt edes liikkeelle, kun tuli fiilis, että joku on vähän vinossa.

Birre liikehti todella levottomasti ja häkki vaan rymisi. Kipaisin sitten katsomaan, että mikä on tilanne. TADAA - vastassa oli yltäpäältä veressä oleva Rouva Porokoira. Se läähätti, pyöri, ulisi ja kaikin tavoin sen vaan näki, että nyt on aivan mielettömän tuskainen olo koiralla. Tuskasissa kutinoissaan Birre oli repinyt itseltään auki puolet naamasta ja kaulan. Tassut, naama, kaula ja rinta veressä. Häkki veressä. Samassa kopissa ollut Bea oli veressä. Hiphuraa.


Silleen kaasu pohjassa tykitin kotia kohti apteekin kautta. Laitoin musiikkia kovemmalle, etten ala itkemään kuunnellessani sitä maailman rakkaimman koiran tuskaa. Juoksin pitkin apteekkia ja haalin mukaani kaiken, joka vähänkin näytti siltä, että siitä voisi nyt olla jotain apua. Kotona Birre-parka pyöri ympyrää paikallaan hirveellä vauhdilla, ulisi ja uikutti, tärisi ja läähätti.

Tungin ensimmäisenä koiralle kurkusta alas allergialääkettä. Sitten suihkutettiin kylmällä vedellä raavittua ihoa. Kun pahin läähätys ja tärinä helpotti niin Birre "pääsi" baby oililla rikastettuun kylpyyn. Siinä se istu tynnyrissä kiltisti, helppo koira on vaan niin helppo koira. <3

Kylvyn aikana tilanne helpotti merkittävästi (allergialääke kenties?) ja suihkun kautta Tuksu kuivattavaksi ja sylihoitoon sängylle. Pyyhkeisiin ja peittoihin kääritty reppana makasi kiltisti paikallaan, kun hieroin voiteita ihoon. Hetken päästä koko koira rentoutu ja huokas syvään, nukahti lopulta. Varsinaisia avohaavoja ihossa ei ole, mutta ei se ihan kovin nättikään ole, karvat raavittu pois ja iho tottakai hyvin ärtynyt.

Päivän yhteenvetona voisin todeta tähän väliin, etten viitsi tota possua nyt sitten Rouva Porokoiralle hetkeen kokeilla. Ja mitä seuraavaan yöhön tulee, niin koirathan ei nuku sängyssä - paitsi hätätapauksissa ja tämä todella on sellainen.

Koirat on paska harrastus.

8 kommenttia:

 1. :( Aika järkyttävän näköistä! Allergialääkettä syötän omallenikin, kyllä se auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntu auttavan. Sai aamuyöllä lisää nappeja kun alkoi levottomaksi. :/

   Poista
 2. Huh huh, mimmoset jäljet. :( Ei tähän osaa oikein mitään muuta sanoa, ku että onpahan äärimmäisen ikävä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joo sieluun koski kattoa toisen tuskaa. Aamuyöllä heräiltiin antamaan lisää nappeja ja laitettiin voidetta niin pysty koirakin hetken nukkumaan.. :/

   Poista
 3. Ikävää :( saanko udella mitä allergialääkettä annoit?

  VastaaPoista