perjantai 5. joulukuuta 2014

"Entä jos" - ja suunnitelma sen varalle

"Niin kuin kuuluu asiaan
kaikki tähdet,
kuu ja kaikki muu,
aikakin
Niin myös aikanaan
sinä lähdet
pois häipyy taikakin,
siksi rakastan sua nyt"

Eppu Normaali - Kaikki häipyy, on vain nyt 

Positiivinen ajattelu on hienoa ja nykyään pyrin siihen usein. Mutta Birren tilanne on nyt sellainen, että on vakavasti otettava mukaan myös realismia. On olemassa liian suuri mahdollisuus siihen, että Birre ei näe enää ensi kesää. Se on valitettavasti täysin mahdollista. En voi tuudittautua vain hattaraan ja pilvilinnoihin, en enää.

Sen takia mulla on oltava valmiina suunnitelma. Oman itseni takia, koska sen kamalimman tuomion hetkellä tuskin pystyn alkaa keksimään mitään kovin loogista toimintasuunnitelmaa. Nyt mulla on se muodostettuna jo valmiina. Siitä puhuminen tänään tuntui yllättävän helpolta ja luonnolliselta. Ehkä, koska olen jostain syystä halunnut sen tapahtuvan tietyllä tavalla aina.

Kun se lemmikki on lopetettu, siis kuollut, niin sen jälkeen tapahtuvat asiat ovat vain ihmiselle itselleen. Lopetukseen tarvitaan ehdottomasti naislääkäri, koska Birre arastelee miehiä. Minulla ei ole paikkaa hautaamiselle, joten haluan ruumiin tuhkattavaksi. Tiedän, etten pystyisi jättämään sitä klinikalle ja hakea uurnaa myöhemmin. Niinpä aion itse kuljettaa ne maalliset jäännökset tuhkattavaksi. Oman mielenrauhani vuoksi haluan olla mukana aivan siihen viimeiseen loppuun asti.

Vaikka mua itkettää vähän väliä pitkin päivää, kun erehdyn ajattelemaan Birren kohtalon huonompaa versiota, niin ton keskustelun aikana mua ei oikeestaan edes itkettänyt. Jotenkin mulla oli siitä niin varma olo, että niin mä sen haluan tehdä. Ennemmin tai myöhemmin se on väistämättä edessä kuitenkin. Ehkä se on muutaman kuukauden, ehkä vasta muutaman vuoden päästä.

Suunnitelma kaikista pahimman varalta on tehty, mutta nyt palataan elämään hetkessä. Juuri nyt Birre on kutinaton, nukkuu yönsä levollisesti ja ulkona on ihanan pirteä, leikkisä ja mahdottoman kovaääninen. Toistaiseksi kortisonin ainoa miinus on ollut juomisen lisääntyminen ja sen vuoksi tänä aamuna oli lattialla pissat. Se on luuttuamalla kuitattu homma, joten ei suuri murhe. Pääasia on koiran hyväntuulisuus enkä saa tarpeekseni siitä, miten ihana on katsoa sen nukkumista. Se ei kertaakaan ole yhtäkkiä ponkaissut ylös kutinakohtauksen takia vaan läpi yön on vain tasaista tuhinaa ja välillä vaihdetaan asentoa entistä parempaan. <36 kommenttia:

 1. Voi Jonna. Voi Birre!
  Toivottavasti kortisoni on se juttu. Mä mietin aina välillä kans Rosson siirtymistä ajasta ikuisuuteen, meillä kuitenkin kyse olisi toivottavasti vain vanhuudesta.

  Voimia, edelleen iso kasa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan sitä on miettiä, koska väistämättä se on ennemmin tai myöhemmin edessä eikä se siitä muuksi muutu. Onko papparaisella vielä mitään vanhuuden tuomia vaivoja tai kankeuksia? :)

   Poista
  2. Lonkassa nivelrikko on vaivannut jo useamman vuoden, mut yritämme pitää herran hoikkana ja liikuntaa aina sen hetkisen kunnon ja tunnon mukaan! Kesä on parasta ku voi uida rajattomasti, talvella tarkotus on käydä ainakin kerran kuussa koirauimalassa. Viimesin vinkki viis oli Nutrolin Seniori -öljy, aattelin semmosen käydä jostain poistamassa! Rosso on sen verran kipuherkkä draamakuningas, et se ei kyllä nouse edes ylös jos se on oikeesti kipeä. Lonkka on jäykkänä lähinnä iltaisin, tarvittaessa tropataan kipulääkkeellä.

   HUI tälleen auki kirjotettuna kuulostaa kauheelta selittelyltä! :D Mutta myöskin eläinlääkärit on näyttäneet vihreetä valoo tälle kaverille. Plus mun opettaja ei meinannut uskoa kun kerroin Rosson olevan jo kymmenen... xD Toivon montaa lisävuotta, Rossolle ja etenkin Birrelle! Mutta toivon myös että älyän viheltää pelin ajoissa poikki.

   Poista
 2. Oikeesti tosi kurjaa luettavaa. Sao jos sua kiinnostaa liittyä tollaseen koirien hyvinvointiin liittyvään ryhmään facessa, siellä on sellasta juttua juuri tähän tein tilanteeseen liittyen, että kannattais miettiä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voin mielenkiinnosta tulla kurkkimaan jos jollain on tarjota jotain mitä ei ole jo kokeiltu. Kaikki tukihoidot on tarpeen. :)

   Poista
  2. Lisää mut facessa kaveriksi tai sit laita mulle sähköpostii vaikka niin voin lisätä sut sähköpostiosoitteella (:

   Poista