perjantai 12. joulukuuta 2014

Kovan onnen Tuksua koetellaan taas.. #260453?

Tämä nyt ei vaan enää voi olla todellista. Toissayönä Birre ei nukkunut. Se oli kyllä rauhallisesti paikallaan, mutta ei laskenut päätään alas ko-ko yö-nä. Aamulenkillä liikkui hyvin laiskasti ja oli tahmea. Laitoin kaiken kortisonin piikkiin ja suunnittelin jo soittoa lekurille, että missä määrin annostusta vois muuttaa jos se näin kummallisen nyt yhtäkkiä tekee koirasta.

Sitten Birre kieltäytyi aamuruoasta täysin ja mun hälytyskellot alko ujeltamaan päässä. Testailin kaikki mahdolliset namit ja herkut, koira kieltäytyi kaikesta. Sillon tajusin, että koko viikon jatkunut veden latkiminen oli loppunut eikä Birre suostunut myöskään juomaan. Hälytyskellot kilju jo korvia huumaavasti ja aloin tutkimaan. Ehkäpä hammas olisi lohjennut ja tuottaisi kipua? Ei. Sitten kopeloin vatsaa. Yhtäkkiä koira kiljahti kivusta ja sellanen pieni kauhun aalto iski läpi. Vatsa oli todella kipeä.

Birre oli kyllä kakannut aamulla, mutta joku jumi siellä masussa nyt oli. Mentiin kävelylle, jos se auttaisi masua toimimaan. Pakkojuotettiin vettä. Ja öljyä. Ja koira meni koko ajan vaan huonompaan kuntoon. Hengitys oli hyvin pinnallista, koira oli tuskainen ja hyvin kipuileva. Eipä siinä muuta kuin puhelinta kouraan ja klinikalle.

En jaksa edes selostaa koko stooria, mutta röntgenissä näkyi suolessa vaaleata massaa. Vatsalaukussa pieniä luunsiruja, mutta ei mitään hälyyttävää. Ei tarvetta leikata tai tähystää. Nestettä, kipulääkettä ja parafiiniöljyä. Kaikkinensa kuusi tuntia istuin ton mussukan vierellä ja kuuntelin kun vuorotellen jokainen hoitaja ja lääkäri kehui kuinka kiltti koira se onkaan hoitaa. Mahaa painellessa mun sydäntä särki kuunnella sitä ulvahtelua ja vinkunaa, mutta ei auttanut itku markkunoilla.

Birre oli kyllä yhtenä päivänä töissä "varastanut" toisen koiran luun, mutta ei mun nähdäkseni ollut saanut siitä irti juuri mitään. Ei ainakaan kokonaista "massaa" suolta tukkimaan, korkeintaan ne vatsalaukussa näkyneet luunpalat. Luitakaan toi ei ole saanut pitkiin aikoihin, joten nähtäväksi jää mitä sieltä ulos tulee. Lekuri ei kuitenkaan nähnyt mitään syytä tähystää saati leikata suolistoa (tähän en edes lähtisi). 554e arvoinen keikka ja kassan kautta kotiin. Hiphuraa.

Suoli on toiminut eilen heti klinikalta lähdettyä ja tänään useampaan otteeseen. Toistaiseksi ulos ei ole tullut mitään epänormaalin näköistä tavaraa. Tänään aamulla mikään syötävä ei maistunu, joten pursotin koiran täyteen Nutri-plussaa. Sentään tänään Birre jo alkoi itse juomaan! Päivän mittaan olo koheni ja namit alkoivat maistumaan ja äsken meni normaali iltaruokakin. Liikkumisesta silti näkee, että masua edelleen vähän aristaa ja saa siksi kipulääkettä nyt yötä vasten.

Riittäiskö jo? Jos tätä paskaa vois pikkuhiljaa kaataa jonkun muun kuin ton yhden reppanan niskaan. VMP. Ei mulla muuta.


2 kommenttia:

  1. Voi ei :(( älyttömän huonoa tuuriä teillä, superpaljon voimia sulle ja pikaista paranemista Birrelle!

    VastaaPoista