torstai 22. tammikuuta 2015

Tietääkö löytäjä mihin soittaa, kun löytää kadonneen lemmikkisi?


Yhteistyössä Nimilaatat.com

Eräs tuttava käyttää koirallaan aina valjaita hihnan kiinnitykseen, mutta silti koiralla on myös kaulassaan panta. Ihan aina. Koska siinä pannassa on kiinni nimilaatta, jossa on tämän omistajan puhelinnumero. Tuttavani sanoo, että ovesta ei lähdetä ilman sitä nimilaatalla varustettua pantaa vaikka tämä seniori-ikäinen koira ei ole koskaan omille teilleen päätynytkään.

Mutta eläinten kanssa puuhastellessa on ihan aina olemassa se pieni jos. Vaikka olisi miten hyvin koulutettu koira tahansa niin aina on se pienen pieni mahdollisuus olemassa, että koira syystä tai toisesta päätyy hukkaan omistajaltaan. Koira voi säikähtää tai täysin odottamatta karata riistan perään eikä enää löydäkään takaisin, vaikka jahti päättyisi hyvinkin pian.

Viime kesänä löysin yksinään harhailleen koiran, jolla ei ollut pantaa. Soitin jo ennakolta löytöeläintaloon, mutta koska oli aamupäivä ja hyvä ilma niin jatkoin alueen haravointia ja kyselin ihmisiltä onko tutun näköinen koira. Lopulta omistaja löytyikin ahkeran etsinnän tuloksena ja hän kertoi kyseisen koiran karkaavan piha-aidan ali hyvinkin usein. Vasta jälkikäteen tajusin ihmetellä, että jos koira karkailee toistuvasti niin jos aidasta ei saada täysin varmaa tai muilla keinoin saada pidettyä koiraa aitojen sisäpuolella, niin kaulapannassa roikkuva puhelinnumero nopeuttaisi koiran kotiutumista merkittävän paljon. Varsinkin kun omistaja siinä harmitteli kuinka hitaasti lähimmästä löytöeläintalosta sitten ilmotetaan löytyneestä koirasta ja välillä on mennyt päiviä, että hän on saanut koiransa takaisin.

Birrelle ja Bealle jonkun vuotta sitten ostin Messarista kyseisen Nimilaatat.comin pisteeltä molemmille omat numeroin varustetut laatat pantoihin roikkumaan. Sitten ne vuosien varrella joutuivat hukkaan samalla kun kyseiset pannatkin suorittivat katoamistemppunsa. Eikä ole tullut hankittua uusia.

Kyllä sitä aina tasaseen tulee ajateltua, että kyllä hitsi vie ne pitäis olla ihan jokaisella. Jopa Rouva Porokoirakin on vain koira (ei kerrota sitä sille itselleen) eikä edes siihen voi luottaa täysin. Mulla on koirat niin paljon vapaana ja vaikka sitä vahinkoa ei ole vielä koskaan tapahtunut niin koskaan ei voi tietää eikä olla liian varma. Entä sitten jos? Toki jokainen on sirutettu ja viimeistään lukulaitteen omistavan paikan kautta saisin omani takaisin, mutta olisihan se nyt äärimmäisen paljon kätevämpää, kun hukassa olevan koirani kiinniottaja voisi heti suoraan soittaa mulle.

Näiden pohdintojen innoittamana ehdotin blogiyhteistyötä Nimilaatat.com:ille. Erityisesti kyseisen verkkokaupan valikoimansa laajuus ja nopea toimitus vetää puoleensa. Varsinkin se toimitusnopeus, koska toi erityisesti kivojen asioiden odottaminen ei totta tosiaan ole sitä mun vahvinta alaa. KaikkimullehetiNYT! Nyt jätettyäni tilauksen viikonloppuna saapuivat tuotteet perille heti tiistaina, eli toisena arkipäivänä tilauksesta. Hintataso on myös hyvin linjassaan ja tarjouksia hyödyntämällä saa nimilaatat tilattua ihan muutamalla eurolla kappale. Mun omia suosikkipoimintoja valikoimasta:

Kaikki kuvat luvattomasti lainattu: Nimilaatat.com

Löytyy ihan simppelistä aina mitä näyttävimpään blingblingiin ja pääkalloista aina maastokuvioiden kautta hempeisiin väreihin. Luulisi löytyvän jokaiselle jotakin! Vähän laatasta riippuen kaiverrus tulee joko vaan toiselle tai molemmille puolille ja fontin saa itse valita seitsemästä eri vaihtoehdosta. Pidän suuresti selkeistä asioista verkkokaupoissa ja tässä tapauksessa lähtee iso plussa tilauksen tekemisen helppoudesta. Jonkun tuotteen valittuasi aukeaa tuotekuvan oikealle puolelle itse täytettäväksi tiedot laatan kaiverrusta varten ja myös tässä kohti käy selkeästi ilmi saako kaiverruksen vain toiselle vai molemmille puolille.

Valikoimassa on sekä isompia että pienempiä laattoja vähän maun ja käyttäjän koon mukaan. Löytyy myös positiivisena yllätyksenä hevosille satulaan ja/tai riimuun tai suitsiin kiinnitettävät nimilaatat! Koska myös niitä heppasia pääsee aina toisinaan karkuun. Joko lähdetään omille retkille vaikkapa laitumelta karaten tai erinäisistä syistä saattaa jopa ratsastaja tipahtaa maastoretkellä ja hevonen pinkaista pakoon.

Birre, Bea ja Kauko saivat nyt kaikki samanlaiset nimilaatat. Kahlasin tota megavalikoimaa läpi uudelleen ja uudelleen ja nämä olivat niin jotenkin meidän näköisiä. Tassuteemalla mennään, löytyyhän musta itsestäni sentään tatuoituja tassuja ihostakin! Nyt on jokaisen vakiopannassa nimilaatta numeroineen. Valitsin kahdesta koosta pienemmän vaihtoehdon.
Me kiitämme Nimilaatat.com:ia yhteistyöstä, nopeasta toimituksesta ja juuri tyyliimme sopivista nimilaatoista!


Onkos muiden koirilla yhteystietoja kiinni pannassa tai valjaissa?

8 kommenttia:

 1. Meillä on molemmilla koirilla kaiken varalta pannassa nimilaatta ja puhelinnumero. Koskaan ei voi olla liian varovainen, kun on kyse eläimestä :D

  VastaaPoista
 2. Mä en oo tähään päivään mennessä innostunu noista laatoista, hylsy oli parikin kertaa mut aina rallatessa katos teille tietämättömille.. nyt jopa teki mieli kurkata noita laattoja! Ehkä sittenkin..
  Mä oon kans kerran löytäny suht vilkkaan autotien varrelta vapaana olevan koiran. Sydän tais jättää pari lyöntiä välistä kun koira päätti lähteä ylittämään tietä.. onneks ei jäänyt alle ja sain koiran kiinni. Lähistöltä löytyikin piha mistä koira oli lähtenyt, omistajat vaan tokasivat et "Tessu on taas lähteny" ja mitään kiittämättä veivät koiran sisään. Ei voinu ku ihmetellä välinpitämättömyyttä, ei ois kauhee vaiva aidata sitä pihaa varsinkin kun se on 10-20metriä siitä autotiestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä aina niin kurjia juttuja kun toisia vaan ei kiinnosta eikä välitetä. :(

   Poista
 3. Meillä on, hankin joskus ihan aikojen alussa kun Magi oli vielä pieni. Hyvin ovat menossa mukana pysyneet. :) Ostin sekä valjaisiin että pantaan niin ei tarvii ihmeemmin kikkailla kummat laittaa päälle.

  VastaaPoista
 4. Meillä roikkuu pelkästään valjaissa tuollaiset nimilaatat :-)

  Ollaan hommattu ne myös nimilaatat.comista ja ollaan oltu ihan supertyytyväisiä niihin - hinta/laatu-suhde on enemmän kuin kohdillaan :-)

  VastaaPoista