keskiviikko 4. helmikuuta 2015

PamPam pieni heppatyttö!

Bea on saanut tänään ihan ikiomaa aikaa. Porokoirat jätettiin kotiin ja kahdestaan hurautettiin pikkutytön kanssa heppatallille. Siivottiin karsina (Bea auttoi syömällä hevosenpaskaa niin paljon kuin suinkin ehti..) ja sitten laitettiin heppa valmiiksi.

Kampesin heppasen kyytiin ja suunnattiin tallin vieressä olevalle radalle. Pikkutyttö oli varsin onnellinen ihan tästä omasta ajasta ja tilasta ja vapaudesta JUOSTA!


Koska emme omista GoProta ja halusin välttämättä videoida kuinka hauskaa Bealla oli juosta laukkaavan hevosen edellä, niin sehän sitten toteutettiin perinteisin menetelmin. Ei muuta kuin ohjat toiseen käteen, puhelin toiseen ja laukkaa!


Kyllä oli Bealla niin huuurrrrrrjan kivaa! Kolmen koiran laumassa sitä aina jotenkin on vaikeempi nähdä noita yksilöllisiä hienouksia ja parhaita paloja, joita noi yksilöinä väläyttelee. Nyt ihan kaksistaan sain taas muistutuksen miten hieno ja palvelualtis koira toi Bea oikein onkaan. Se tottelee käskyjä terävästi ja innokkaasti ja käskystä osasi pysyä hevosen takana, jos niin halusin.

Bea ei myöskään mennyt hevosen ohi ilman lupaa. Ensimmäisessä videossa huiskin sille ohitusta toisella kädellä niin se uskaltaa tykittää miljoonaa ohi, mutta muuten se taakse jäätyään jäi jonkun metrin päähän hevosen taakse ja juos ohi vasta käskystä. Ja tosiaan käskyllä sain sen myös jättäytymään edestä taakse. Kuinka hieno heppatyttö!

Myös tallissa Bea piti turvaväliä hevoseen ja kiersi hepan mahdollisimman kaukaa. En tiedä miten se on sen oppinut tai miten se on sille opetettu, koska en muista sen koskaan esimerkiksi saaneen kaviosta. Tokihan Bea ensimmäisen vuoden elämästään pyöri todella aktiivisesti heppatallilla mukana ja satunnaisesti sen jälkeenkin, mutta toi turvavälin pitäminen hevosiin on äärimmäisen hyvä taito tallikoiralla.

Niin tai näin, Bea oli hieno talliapulainen ja parasta lenkkiseuraa. PamPam sai juosta täysiä ja syödä heppasen kakkaa. Kuinka kertakaikkisen hieno päivä, tuumii Bea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti