Pääosissa

Wauhtiwelhon Birre

KoiraNet
Birre, Pirre, Tutsi, Tuksu
08.10.2007
Lapinporokoira
Narttu (50cm / ~18kg)

Yhden ihmisen koira, omilleen omistautunut, herkästi stressaava, oikeassa seurassa huumorintajuinen ja leikkisä, usein melko välinpitämätön vieraita kohtaan. Hyvin mukavuudenhaluinen ja aamuisin viimeinen joka nousee sängystä ylös. Omistajan kultamussukka. Maailman raivostuttavin ja rakkain pieni puhisija.
Tän koiralauman ehdoton pomo ja auktoriteetti. Vaikka luonne ei muuten ole siitä vahvimmasta päästä niin koiraa Birre puhuu hyvin ja saa tilaa ja kunnioitusta sitä halutessaan.

Harrastuskoirana toimii lähinnä huumoritasolla. Arkikoirana lyömättömän helppo ja lenkkeily Birren kanssa kahdestaan on kuin pieni pala taivasta. Se pysyy lähietäisyydellä, ohittaa koirat, ihmiset ja muut eläimet hihnatta ja viis veisaa rähisijöistä. Mamman luottopossu. <3


Bea

Bea, Tirriäinen, PamPam
26.09.2009
Sekarotuinen
Narttu (51cm / 18kg)

Kaikkien kaveri, rakastaa kaikkea ja aivan kaikkia. Mikä tahansa tekeminen on maailman eniten parasta ja kaiken voi tehdä täysillä. Niin ihmiset kuin koiratkin otetaan avosylin vastaan, Bea rakastaa juoksemista ja tykkää juosta kovaa. Innostuu herkästi ja oma-aloitteisen rauhottumisen eteen on jouduttu harjottelemaan paljon. Motivaatiota löytyy kaikkeen työskentelyyn ja Bea tekeekin annetut tehtävät puoli-ilmaiseksi, koska superhyväksi palkaksi käy ihan vaan vaikka pikainen kehu.

Bea on koira, johon rakastun uudelleen ja uudelleen. Sen palvelualttius, tottelevaisuus ja miellyttämisenhalu on ehtymätöntä. Bean mielestä on ihan yhtä ihanaa käpertyä kainaloon sohvalle kuin hirveällä ärinällä tempoa raivokasta vetoleikkiä. Ahne pikkutyttö on helposti namilla koulutettavissa ja hysteerisenä yksilönä siihen saa jäätävästi lisävauhtia vinkulelulla esimerkiksi agilityssa.


Kielapihkan Melekoosen Häjy

KoiraNet
Kauko, Kau, Napu
14.02.2013
Lapinporokoira
Uros (57cm / 22,5kg)

Kauko on ollut luonteensa puolesta pikkupennusta asti juuri toivotunlainen. Rohkea, avoin, räyhäkäs leikkijä ja samalla herttainen mammanpoika. Kauko on pieni sylikoira ja sen tarve saada rakkautta on ehtymätön. Leikkiessä ja töitä tehdessä Kauko on kuitenkin pelkkää tulta ja tappuraa, se tekee annetut tehtävät suurella tarmolla ja motivaatiolla. Agilityssa Kauko on porokoirille tuttuun tapaan äänekäs, mutta kuitenkin tekee annetut tehtävät ja siinä on erittäin toimiva ON-OFF -kytkin. Kesken räyhäkkäimmän tekemisen sen voi käskeä maihin ja se käy siihen kuin olisi siinä jo tunnin makoillutkin. Tokoa Kauko tekee suurella vakavuudella ja juuri niin kuin on aina opetettu. Kaukon kanssa tekeminen on hauskaa ja koirassa on potentiaalia vaikka mihin - kun vaan ohjaaja osaisi ja jaksaisi opettaa!

Tähän laumaan ei koskaan ikinä ever pitänyt tulla urosta. Mutta se pentulaatikossa reuhaava aivan hirveä kusipääpentu oli juuri sitä mitä halusin. Päivääkään en ole katunut sylini avaamista tälle isolle pienelle miehelle, joka on ollut enemmänkin kuin vain painonsa verran kultaa. Laumaan Kauko on istunut kuin nenä päähän - tai enemmänkin kuin nyrkki silmään.

1 kommentti: